Terzić: Žal za medaljom!

Odbojkašice Srbije i njihov selektor Zoran Terzić složni u utiscima sa Evropskog prvenstva - žao im je što nisu osvojili medalju. Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić nada se da će odbojkašice osvajanje četvrtog mesta pretvoriti u motiv za naredna takmičenja.

Selektor Zoran Terzić rekao je danas da ženska odbojkaška reprezentacija Srbije žali što nije osvojila medalju na Evropskom prvenstvu, ali je istakao da se plasman među četiri najbolja tima ne može smatrati neuspehom. Odbojkašice Srbije su takmičenje na juče završenom Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i Švajcarskoj zauzele četvrto mesto.

"Cilj je bio da uđemo u polufinale, posle dobre igre u grupi i četvrtfinalu nadali smo se medalji. Izgleda da je preveliki broj utakmica uzeo danak, odigrali smo 11 mečeva za 17 dana i videlo se da su devojke umorne. Postoji žal za medaljom, ali s druge strane, ulazak među četiri najbolje ekipe u Evropi ne može se smatrati neuspehom", rekao je Terzić na konferenciji za novinare na aerodromu Nikola Tesla.

Selektor je zahvalio reprezentativkama za dobar rad i ponašanje, i izrazio nadu da će ekipa u narednom periodu biti "prava kao i do sada".

Kapiten Srbije Maja Ogenjenović složila se da četvrto mesto nije neuspeh.

"U ovom trenutku žal za medaljom je prevelika, jer smo na takmičenje otišle kao aktuelne evropske šampionke. Očekivale smo da ćemo uspeti da zabeležimo približno sličan uspeh kao pre dve godine. Iako je konkurencija na EP bila osporavana, sve ekipe koje su igrale u polufinalu su to i zaslužile", rekla je ona.

"Ostaje nam da analiziramo šta smo uradile loše, a šta je moglo bolje i da za dve godine pokušamo da napravimo uspeh iz 2011. godine", dodala je ona.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da se nada da će odbojkašice osvajanje četvrtog mesta pretvoriti u motiv za naredna takmičenja.

"Teško je kada se ekipe ili pojedinac vrate sa takmičenja osvojivši četvrto mesto. Donekle znam kakav je to osećaj, to sam pre mesec dana prošao. Ali, kasnije ćete shvatiti da to nije neuspeh, iako su lična očekivanja bila mnogo veća", rekao je Udovičić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво