Odbojkašice bez bronze

Srbija - Belgija 2:3 (25:23, 21:25, 26:28, 25:21, 11:15) Odbojkašice Srbije poražene od Belgije u borbi za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu. Dugih pet setova i velika borba, na kraju Belgijanke imale više snage i umeća. Terzić: Zasluženo smo izgubili!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je u Berlinu od selekcije Belgije sa 3:2 (23:25, 25:21, 28:26, 21:25, 15:11) u utakmici za treće mesto na Prvenstvu Evrope.

Izabranice Zorana Terzića na ovom šampionatu branile su titulu osvojenu pre dve godine u Beogradu, ali će se kući vratiti bez medalje.

Odlično je krenula Srbija u prvom setu i dobila taj deo meča sa 25:23. Ipak, u sledeća dva seta, Belgijanke su bile bolje i preokrenule rezultat u svoju korist.

Izabranice Zorana Terzića smogle su snage da se u četvrtom setu vrate u meč, ali to ipak nije bilo dovoljno, pošto su Belgijanke u odlučujućem delu meča imale više koncentracije i slavile sa 15:11.

Večeras od 20 sati, takođe u Berlinu, u finalu igraju selekcije Rusije i Nemačke.

Terzić: Zasluženo smo izgubili!

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić rekao je da je njegova ekipa u meču za bronzu na prvenstvu Evrope protiv Belgije igrala veoma loše u napadu i da je zasluženo izgubila.

"Ne mogu da se složim da smo izgubili zbog nedostatka sreće. Ona se zaslužuje u sportu. Belgija je bila bolja, zato je i pobedila. Mi smo imali određene probleme, teško osvajali poene. Falio nam je jak napadač, koji bi mogao da rastereti Brakočevićevu i 'srednjake'. Belgija je danas odlično funkcionisala u odbrani, mislim da su nas i dobili na taj element", rekao je Terzić posle meča.

Slično razmišlja i Jovana Brakočević.

"Borile smo se za svaki poen, trudile se maksilano i izvlačile poslednje atome snage. Belgijanke su nas jednostavno nadigrale u odbrani, a mi nismo mogle da stavimo loptu na tarafleks. Svima nam je jako teško, ali šta da se radi", kazala je reprezentativka Srbije Jovana Brakočević.

Ovako je tekao meč:

19.27 - Šteta! Srpske odbojkašice nisu uspele da osvoje bronzanu medalju, pošto su izgubile peti set od Belgijanki rezultatom 15:11. 

19.07 - Uspele su srpske odbojkašice da osvoje četvrti set (25:21) i odvedu borbu za bronzanu medalju u peti odlučujući set. 

18.40 - Ponovo velika borba, ponovo Belgijanke uzimaju set i vode sa 2:1 - 28:26. 

18.02 - Belgijnke, ipak, stižu do izjednačenja u setovima. Dobra igra naših protivnica u drugom setu - 25:21. 

17.30 - Odbojkašice Srbije osvojile prvi set u borbi za bronzu - 25:23. 

17.00 - Počeo meč za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, sastaju se Srbija i Belgija. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво