Terzić: Nismo imali šanse

Ruskinje nam nisu dale ni gram šanse za pobedu, kaže selektor Zoran Terzić. Odigrale su savršen meč, samo su one bile na terenu, smatra Jelena Nikolić. Sada napad na bronzu, poručuje Maja Ognjenović.

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić smatra da Rusija njegovom timu nije dala "ni gram šanse" u polufinalu Evropskog prvenstva.

"Nisu nam dali ni gram šanse, osim u prvom setu. Posle toga su dominirali u svim elementima igre. Mislim da je razlog tome naša igra u prvom setu, u koji smo ušli sa dozom opreza i čekali da protivnikik napravi grešku, za razliku od prošlog meča", rekao je Terzić.

Srbija je danas izgubila od Rusije a 3:0, tako da će se srpske odbojkašice u subotu boriti za bronzanu medalju sa poraženim iz duela Nemačka - Belgija.

"Nadam se da će devojke zaboraviti ovaj meč što pre. Sutra nas čeka borba za medalju. Biće veliki uspeh ako je osvojimo i ja se nadam da će devojke biti prave na sutrašnjoj utakmici", rekao je Terzić.

Kapiten Jelena Nikolić je, kao i ostale odbojkašice, govorila pre meča da dobro poznaje rivala i da će Srbija biti favorit ako bude igrala kako ume, ali je na kraju priznala da je Rusija iznenadila sve.

"Nismo ni pomišljali da Rusija može ovako da odigra. Poznajemo ih, ali nikada nismo videli da su ovako odigrali. Samo su one postojale na terenu, bukvalno im je sve polazilo za rukom... Šta da se radi. Kao što smo mi protiv Italije odigrale savršeno, tako su i one danas", rekla je Nikolićeva. 

Ona kaže da ekipi neće biti teško da se oporavi do borbe za bronzu.

"Želimo da se vratimo sa bronzom. Lako je oporaviti se i vratiti se, igramo za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, što je velika stvar", rekla je Nikolićeva. 

Maja Ognjenović je istakla da je ekipi stalo da osvoji medalju, makar ona bila i bronzana.

"Ostaje nam da priznamo da su Ruskinje danas bile bolje. Medalja na EP mnogo znači, bilo kojim sjajem da sjaji i ja se nadam da ćemo je osvojiti. Govorile smo i pre prvenstva da nije lako odbraniti titulu. Nadam se samo da ćemo sutra igrati u mnogo boljem izdanju i da ćemo uspeti da osvojimo medalju", rekla je Maja Ognjenović.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи