Читај ми!

Terzić: Sveži u četvrtfinale EP

Selektor Zoran Terzić rekao je posle plasmana ženske odbojkaške reprezentacije Srbije u četvrtfinale Evropskog prvenstva da će njegova ekipa iskoristiti nekoliko dana pauze kako bi sveža dočekala narednog protivnika. Srbija će svoj četvrtfinalni meč igrati u sredu u Cirihu.

Srpske odbojkašice su savladale Poljsku sa 3:1 i tako zauzele prvo mesto na tabeli Grupe D na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i Švajcarskoj.

"Imamo nekoliko dana pauze, iskoreno se nadam da će to uticati na pravi način, da sveži dočekamo četvrtfinale i protivnika", rekao je Terzić.

"Zadovoljan sam kako smo igrali, bilo je situacija i perioda igre kada nije sve funkcionisalo na najbolji mogući način, ali je mnogo toga bilo uslovljeno dobrom igrom Poljske, nismo osvojili nijedan lagan poen. Prva dva seta su verovatno dva najbolja seta koja smo odigrali otkako smo došli na Prvenstvo", rekao je Terzić.

Najefikasnija u utakmici s Poljskom, sa 24 poena, Jovana Brakočević rekla je da srpska selekcija napreduje iz dana u dan.

"Posle prvog poraza, vratile smo se mnogo jače. Napredujemo iz dana u dan, sve smo bolje. Pauza će nam mnogo značiti da se pripremimo za četvrtfinale i narednog protivnika", rekla je Brakočevićeva.

Tehničar Maja Ognjenović kazala je da je reprezentacija Srbije "konačno proigrala".

"Igramo mnogo tečnije, moguće i zbog toga i što smo bile rasterećenije. Protiv Poljske je zadovoljstvo igrati, to su uvek dobre utakmice. Imaćemo dva dana pauze, više vremena za oporavak i pripremu za nastavak takmičenja", kazala je Ognjenovićeva.

Milena Rašić je rekla da su Poljakinje pokazale da su ozbiljna ekipa.

"Na Evropskom prvenstvu nije lako igrati protiv bilo koje ekipe, Poljakinje su ozbiljne protivnice. Ovo nam mnogo znači zbog utakmice manje i direktnog plasmana u četvrtfinale", rekla je Milena Rašić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво