Читај ми!

Ostvaren san o OI

Niz od šest pobeda sa samo jednim izgubljenim setom - ubedljiv je bilans koji je tim Igora Kolakovića ostvario na Interkontinentalnom kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Japanu. Selektor reprezentacije i "orlovi" nisu krili zadovoljstvo posle meča sa Iranom.

"Plasman na Olimpijske igre je sjajan rezultat za ovu generaciju. Čini mi se da se opet sumnjalo da li ćemo uspeti. Uz sva odricanja koja su momci imali, ovo je najbolja nagrada. Skoro mesec dana smo ovde. Japan je predivna zemlja, ali odvojeni smo od najbližih. Kako god kome to izgledalo, to je veliko odricanje... Tek 25. juna se vraćamo kući, jer prethodno idemo u Dominikansku republiku i Rusiju", rekao je selektor Igor Kolaković.

Najteže je "orlovima" bilo upravo u pretposlednjem kolu, protiv Irana, koji su ipak pobedili maksimalnim rezultatom.

"Imali smo krizu u 'rotaciji jedan' u prvom setu. U finišu smo rizikovali, ali i bili strpljivi, dobili taj set što nas je ojačalo za nastavak. Iran je igrao dobro sve vreme. Zadovoljan sam jer smo dobili prvi meč na turniru koji smo igrali 'u egalu", dodao je Kolaković, čija će ekipa u nedelju u 4,00 igrati meč bez rezultatskog značaja sa Venecuelom.

Mladi Aleksandar Atanasijević je sijao od sreće, jer će prvi put u karijeri igrati na OI.

"Konačno olimpijske igre! Ostvario nam se san. Bez obzira na umor i tenziju, uspeli smo", prokomentarisao je odbojkaš poljskog Belhatova.

Ništa manje zadovoljstva nije "izbijalo" ni iz drugih srpskih reprezentativaca na Dalekom istoku.

"Mnogo truda i znoja smo uložili, ali isplatilo se. Bio je težak turnir, ali smo odoleli pritiscima. Sada preostaje da se malo odmorimo i nastavimo u ovom ritmu", poručio je Nikola Rosić.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво