Читај ми!

Odličan, pet!

Petu pobedu ostvarili su odbojkaši Srbije na kvalifikacionom turniru u Japanu. Savladan je i Portoriko sa 3:0. U subotu ujutru od četiri sata "orlovi" igraju odlučujući meč protiv Irana. Prenos je na Drugom programu.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i petu pobedu na turniru Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre 2012, pošto je jutros u Tokiju savladala Portoriko sa 3:0 (25:19, 25:17, 25:18).

Posle Japana, Južne Koreje, Kine i Australije, najbolji srpski odbojkaši savladali su i Portoriko i načinili još jedan korak ka Londonu.

Jutrošnja epizoda trajala je samo 62 minuta, a njen epilog bio je očekivan. Razlika u kvalitetu dve reprezentacije bila je uočljiva i pre starta turnira u Tokiju na koji je Portoriko doputovao kao apsolutni autsajder, a Srbija kao apsolutni favorit.

Ovakva konstatacija najbolje se očituje posle pet odigranih kola. Srbija je prva sa maksimalnih deset bodova i set razlikom 15:1, dok je Portoriko poslednji bez ijednog boda i set razlikom 1:15!

Srazmerno kvalitetu dva tima i scenario jutrošnje utakmice lako se mogao predvideti. Pitanje pobednika nije se postavljalo nijednog trenutka, a jedina dilema bila je koliko će meč trajati, bez obzira na to što se znalo da će selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković "miksovati" postave i pružiti šansu igračima koji su u dosadašnjem delu turnira imali manju minutažu. 

Na turniru u Tokiju sutra je slobodan dan, a reprezentaciji Srbije meč odluke predstoji u subotu kada se sastaje sa Iranom. Pobeda u tom duelu Kolakovićeve izabranike sigurno vodi u London, ali joj ni poraz neće oduzeti olimpijsku vizu imajući u vidu najbolji set količnik i činjenicu da se u poslednjem kolu, u nedelju, sastaju sa još jednim autsajderom, Venecuelom.

Utakmica je odigrana u Metropoliten dvorani pred 450 gledalaca, a sudili su Hamid Muhamed Ahmed Muhamed Alrusi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Japanac Joso Iši.

SRBIJA: N. Kovačević, U. Kovačević (5), Janić (9), Petković (3), Stanković, Nikić (7), Mitić, Rašić (8), Atanasijević (4), Starović (10), Podraščanin (8) i Rosić.

PORTORIKO: Rivera, Berios, Figueroa (7), Munjis (2), Eskalante (4), Gojas, Maldonado (8), Morales (2), Krus (14), Sančes, Dela Valje i Akvino (6).

Utakmica Srbija–Iran igra se u subotu ujutro od četiri sata po našem vremenu.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво