Читај ми!

Treća pobeda odbojkaša

Nova tri boda i treća pobeda na putu za London. Odbojkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala selekciju Kine sa 3:0 (25:15, 25:13, 25:21) u trećem meču na kvalifikacionom turniru u Tokiju. U sredu sledi duel sa Australijom. Ovaj meč i naredne mečeve možete pratiti u direktnim prenosima na RTS-u.

Već na samom početku meča naši odbojkaši su ostvarili prednost mini-serijom od pet poena. Sigurnom igrom uvećavaju razliku i u završnicu seta ulaze sa 20:11. Kinezi pokušavaju da se odbrane, ali im to uspeva samo delimično, jer naši odbojkaši na 24:15 dolaze do set lopte. Odlična igra je potvrđena i ubedljivim rezultatom 25:15 i 1:0 u setovima.

Sličan početak i drugog seta, ali manje ubedljivo vođstvo od dva poena za naše odbojkaše. Kinezi uspevaju da izjednače na 4:4, ali naši uzvraćaju i na tajm-aut se odlazi sa 7:4 za Srbiju. Odbojkaši Srbije nastavljaju pritisak i sredinom meča opet stižu na 16:7 do devet poena prednosti. U završnicu meča se ulazi sa ubedljivom razlikom i ležernom, ali sigurnom, igrom koja vodi do pobede i u drugom setu. Rezultat od 25:13 ilustruje dominaciju naših odbojkaša.

U trećem setu odbojkaši Kine uspevaju da pruže veći otpor što se samo odražava na smanjenje razlike, jer reprezentativci Srbije vode sa dva poena tokom dve trećine seta i u zabršnicu ulaze sa 18:15. Rutinski sigurno naši odbojši privode meč kraju i na 24:21 koriste prvu meč loptu za 3:0 i nova tri boda na turniru. 

Utakmica je odigrana u Metropoliten dvorani pred 1.040 gledalaca, a sudili su Meksikanac Danijel Gonsales i Ernan Gonsalo Kasamikela iz Argentine.

SRBIJA: N. Kovačević (11), U. Kovačević, Janić, Petković (1), Stanković (4), Nikić (13), Mitić (1), Rašić (5), Atanasijević (6), Starović (9), Podraščanin (11) i Rosić.

KINA: Bijan (5), Juan (3), Džang (12), Lijang, Džong (7), Cui, Điao (1), Čen (4), Ju (2), Šen (1), Li i Ren.

Naredni protivnik najboljim odbojkašima Srbije biće reprezentacija Australije sa kojom se sastaju sutra od 06,30 časova po našem vremenu. Biće to duel dva, do sada, jedina neporažena tima posle kojeg će se više znati koliko je Srbija blizu Igrama u Londonu.

U narednim danima reprezentativce Srbije očekuju dueli sa Portorikom, Iranom i Venecuelom. Turnir se završava 10. juna, a prvoplasirana ekipa, kao i najbolji tim iz Azije obezbediće plasman na Igre u Londonu.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи