Читај ми!

Srbija ubedljiva protiv Japana

Uspešna premijera naših odbojkaša. Reprezentativci Srbije savladali su selekciju Japana sa 3:0 (25:19, 25:23, 25:16) u prvoj utakmici na kvalifikacionom turniru za OI koji se igra u Tokiju. Narednu utakmicu naša reprezentacija igra u subotu od 9 časova, po našem vremenu, protiv tima Koreje. Direktan prenos možete pratiti na Drugom programu RTS-a.

Meč je počeo ravnopravnim i ujednačenim odmeravanjem snaga, da bi na prvi tehnički tajm-aut naši odbojkaši otišli sa prednošću od 8:7. Posle pauze naši reprezentativci uvećavaju prednost na 14:10, a potom sa 16:11 odlaze na drugu pauzu, da bi prvi set sigurno priveli kraju i rezultatom 25:19 poveli sa 1:0.

Dugi set počinje obrtom u kome reprezentativci Japana vode na prvoj pauzi i uvećavaju razliku na 13:10. Ipak, pred kraj seta naši odbojkaši pojačavaju blok igru, uspevaju da izjednače i čak preokrenu rezultat dobijajući i drugi set sa 25:23.

Odbojkaši Srbije treći set igraju sigurno, postepeno uvećavaju prednost da bi na kraju dobili set i uknjižili prve bodove na kvalifikacionom turniru.

Dobra igra ohrabruje pred naredne susrete koji očekuju našu selekciju.

Završene su i ostale utakmice, u kojima je Australija pobedila Venecuelu, Kina savladala Portoriko, a Iran bio bolji od Koreje.

Najbolje srpske odbojkaše očekuju još dueli protiv Koreje, Kine, Australije, Portorika, Irana i Venecuele.

Plasman na OI izboriće pobednik turnira i najbolje plasirani tim iz Azije. Ukoliko pobednik turnira bude azijski tim, na Olimpijske igre plasiraće se i druga najbolje plasirana ekipa sa tog kontinenta.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво