Читај ми!

Nole, istorija je napisana

Prvi teniser u istoriji koji je uspeo da osvoji pet Mastersa u sezoni, Novak Đoković. Srpski teniser, najbolji igrač sveta osvojio je turnir u Montrealu. Ceh je u finalu platio Amerikanac Mardi Fiš, rezultat 2:1. Dva sata i 25 minuta je bilo potrebno da se savlada odlični Fiš. Naredni izazov za našeg tenisera je turnir u Sinsinatiju.

Novak Đoković još jednom pokazao zašto je najbolji igrač planete, zašto mu niko nije ravan ove sezone. Odlika najboljih je da pobeđuju i kad ne pružaju svoj maksimum i kad im ne ide. Mučio se na svoj servis, mnogo toga mu nije polazilo za rukom. Fiš je propustio gomilu brejk šansi. Novak je u najtežim trenucima smogao snage, napadao i uspevao da osvaja važne gemove. Protivnik je uspeo da osvoji drugi set, u nekim trenucima imao prilike da uradi i nešto više. Ipak, broj 1 mu to nije dozvolio.

Oba tenisera su sigurna na startu. Prve brejk šanse, i to dve vezane imao je Fiš. Novak ne dozvoljava iznenađenje na startu i osvaja gem. Protivnik je sigurniji u ovoj fazi meča. Lako osvaja svoj servis i ponovo pritiska servis našeg tenisera i ima novu brejk šansu. Usledilo je izjednačenje, a potom i nova šansa za Fiša. Novo izjednačenje, i treća brejk lopta. Đoković uspeva da se izvuče i konačno osvaja gem, koji je trajao 10 minuta, 3:2.

U narednom gemu Novak uzvraća napad, i sada on ima prvu brejk šansu, koristi je i stiče prednost. Potom Nole osvaja gem bez izgubljenog poena, 5:2. Fiš je na kolenima. Novak pojačava i ponovo napada servis protivnika, 0:40, tri set lopte. Druga je iskorišćena, 6:2 u prvom setu.

Na početku drugog seta Amerikanac uspeva da posle 30:0 stigne do brejk šanse. Međutim, Nole igra svoju igru, maksimalno koncentrisan, precizan osvaja svoj servis gem. Usledio je mirniji period igre u kome oba tenisera osvajaju svoje servis, bez brejk šansi.

Pri rezultatu 2:2, Fiš ponovo propušta brejk prilike, izjednačenje, treću brejk šansu Amerikanac koristi i vodi sa 3:2. Fiš potom materijalizuje brejk. Amerikanac je povratio samopouzdanje, Nole zapao u mini-krizu, ipak, uspeva da održi korak i ne dozvoli Amerikancu da stigne do novog brejka i potpuno se vrati u meč.

Đoković pojačava, pritiska servis protivnika, protivnik se brani snažnim servisom, naš teniser uspeva da osvoji brejk loptu, izjednačenje. Usledilo je još jedno izjednačenje posle prednosti za Fiša, i Amerikanac osvaja svoj servis.

Novak gubi strpljenje, sve više greši i dozvoljava protivniku da osvoji njegov servis bez izgubljenog poena i reši set u svoju korist 6:3.

Fiš nastavlja sa odličnim servisima i u trećem setu, stiže do 40:0, Novak uspeva da izjednači i osvoji brejk loptu, izjednačenje. Nova brejk prilika za našeg tenisera, AS protivnika za izjednačenje. Treća brejk lopta za Đokovića odlazi u nepovrat. Fiš uspeva da osvoji svoj servis. Novak je siguran na svoj servis.

Pri rezultatu 2:2, Novak ponovo dolazi do 0:30, a potom i do tri vezane brejk šanse. Ovog puta uspeva da iskoristi prvu i stigne do brejka prednosti. Potom Nole materijalizuje brejk.

Đoković pritiska servis protivnika, opet ima 0:30, Fiš uspeva da se odbrani i odvoji gem. Novak rutinski privodi meč kraju, iskoristivši četvrtu meč loptu na svoj servis, za konačnih 6:4 u trećem setu.

Sve titule Novaka Đokovića

Zvanično najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković trijumfom na turniru masters serije u Montrealu osvojio je deveti ATP trofej ove sezone, ukupno 27. u karijeri.

Đoković je do sada osvojio tri gren-slem titule - Otvoreno prvenstvo Australije u Melburnu 2008. i 2011. i Otvoreno prvenstvo Engleske u Vimbldonu 2011, a ukupno 11 titula na turnirima masters serije.

Dvostruki je osvajač masters titula u Majamiju, Montrealu, Indijan Velsu i Rimu, a po jednom je trijumfovao u Parizu, Madridu i na Masters kupu u Šangaju.

Svi dosadašnji trofeji Đokovića:

2006: Amersfort, Mec

2007: Adelejd, Majami, Estoril, Montreal, Beč

2008: Melburn, Indijan Vels, Rim, Šangaj

2009: Dubai, Beograd, Peking, Bazel, Pariz

2010: Dubai, Peking

2011: Melburn, Dubai, Indijan Vels, Majami, Beograd, Madrid, Rim, Vimbldon, Montreal...

Број коментара 100

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара