Читај ми!

Đokoviću Orden Svetog Save

Novak Đoković dobio je Orden Svetog Save prvog stepena. Teniser izjavio da mu je ovo najznačajnije odlikovanje u životu. Orden je dodeljen za ljubav prema crkvi i pomaganje srpskog naroda i svetinja Svete Crkve, posebno na Kosovu i Metohiji.

Patrijarh srpski Irinej uručio je danas najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću Orden Svetog Save prvog stepena, najviše odlikovanje koje Srpska pravoslavna crkva dodeljuje za dobročinstva i posvećenost veri. Đoković je, posle svečanog čina u Patrijaršiji, izjavio Tanjugu da mu je ovo odlikovanje "sigurno najznačajnije u životu".

"Kao sportisti i kao verniku, teško mi je da pronađem odgovarajuće reči kojima bih opisao osećanje zahvalnosti za ukazano mi poverenje Svetog arhijerejskog sinoda. Mogu da poručim da se samo mukotrpnim radom i verom u sebe, svoje bližnje i Boga može zaslužiti ovakvo poverenje", rekao je Đoković, koji je odlikovanje SPC primio u prisustvu svoje porodice.

SPC je saopštila da je orden Đokoviću dodeljen na predlog episkopa raško-prizrenskog Teodosija, "za njegovu delatnu ljubav prema Majci Crkvi, naročito pokazanu svesrdnim i istrajnim pomaganjem srpskog naroda i svetinja naše Svete Crkve, posebno na Kosovu i Metohiji".

"Ovaj mladi Srbin, najistaknutiji sportista i ambasador Srbije u Svetu, uspeo je da svojom snagom, šarmom i iskrenošću na pravi način posvedoči svetu jevanđeljsku poruku mira i ljubavi medju ljudima i solidarnosti sa postradalima, ne samo u srpskim zemljama, nego i širom sveta", navodi se na sajtu SPC.

Drugi teniser sveta je u izjavi Tanjugu istakao da ni u jednom trenutku ne treba gubiti saosećanje za druge ljude.

"Nikada ne dopuštam sebi da izgubim saosećanje i želju da pomognem ljudima u nevolji. Mnogi su ljudi danas u teškoj situaciji i nemaju blagodeti koje su meni omogućene. Upravo zbog toga, dok igram i pobeđujem, mislim i na njih", poručio je Đoković.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво