Hopman kup

Srbija pobedila Australiju

Novak Đoković i Ana Ivanović pobedili su u trećem meču Lejtona Hjuita i Ališu Molik sa 2:1 (6:7, 7:5, 10:6) i tako Srbiji doneli pobedu nad Australijom od 3:0 u drugom kolu Hopman kupa. Novak pobedio Lejtona Hjuita sa 2:0 (6:2, 6:4), Ana Ivanović nadigrala Ališu Molik sa 2:0 (6:4, 6:0).

Srpski dubl je imao težak zadatak pred sobom. Hjuit i Molik su namučili naš dubl, ali ipak su bolja koncentracija i istrajnost doprinele da Novak i Ana u taj-brejku meča pobede australijski tandem za ukupnih Srbija - Australija 3:0.

U meču protiv Hjuita Novak je veoma dobro odigrao prvi set. Razlika u godinama i evidentan kvalitet doneli su lakši zadatak Đokoviću u tom setu.

Naš igrač je odlično riternirao Hjuitu i nizao poene. U drugom setu viđena je uzbudljiva igra.

Mnogo neobičnih i srećnih poena. Međutim, srpski teniser je očuvao stabilnost i ostvario vrednu pobedu za Srbiju.

Ivanovićeva je odigrala veoma dobro, pogotovu drugi set. Lošija Anina koncentracija  je iznedrila neizvesnost u prvom setu.

Međutim, u finišu srpska teniserka nije dozvolila Molikovoj da se potpuno izvuče iz nelagode. U drugom setu isplivao je kvalitet Ivanovićeve. Ana je odlično servirala, i uz dobro kretnje lako slamala otpor australijske teniserke, koja nije imala rešenja za odličnu igru naše teniserke u drugom setu.

Posle meča sa Molikovom srpska teniserka je priznala da ju je na trenutak uplašio bol u kolenu.

"Kada sam osetila jak, oštar bol u kolenu upašila sam se, jer sam mislila da sam se povredila. Sada izgleda da je sve u redu, ali ću ipak za svaki slučaj konsultovati lekara", rekla je Ana.

"Odigrale smo neke veoma teške poene i imale mnogo dobrih razmena udaraca. Mislim da je to u celini bio veoma kvalitetan meč, pogotovo ako se uzme u obzir da je početak sezone", dodala je ona.

I Novak je bio zadovoljan svojom pobedom nad Hjuitom u singlu.

"Igrao sam izvanredno, posebno početkom drugog seta. Mislim da je to bila moja najbolja igra u poslednjih možda i godinu i po dana... Svi mi imamo veliki respekt kada se sastajemo sa Lejtonom, jer je reč o velikom borcu, koji uvek radi sve što može da se vrati u meč kada gubi. Osvajao je sve, grend slem, Dejvis kup i prvo mesto na ATP listi, a želi još trofeja, pa je jasno da svi protiv njega moramo da igramo maksimalno angažovano.", rekao je Đoković.

Srbija će u trećem kolu u četvrtak igrati protiv Belgije. U prvom meču drugog kola A grupe danas je Belgija pobedila selekciju Kazahstana sa maksimalnih 3:0.

Tabela A grupe

Srbija

2

2

0

6:0

Belgija

2

1

1

4:2

Australija

2

1

1

2:4

Kazahstan

2

0

2

0:6

Број коментара 62

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво