Ana povratila samopouzdanje

Srpska teniserka Ana Ivanović, koja je danas proslavila 23. rođendan pobedom nad Japankom Kimiko Date Krum i plasmanom u finale WTA turnira u Baliju, izjavila je da je samopouzdanje ključ njenog povratka u vrhunsku formu.

"Samopouzdanje je čudna stvar. Tražila sam ga svuda po svetu, a ono je, u stvari, sve vreme bilo skriveno u meni. Samo je trebalo da ga otkrijem", izjavila je Ivanović.

Drugi reket Srbije, koja je posle osvajanja svetskog vrha 2008. godine skoro dve sezone bila u igračkoj krizi, očigledno je pronašla pravu formulu za povratak u svetsku tenisku orbitu.

"Prošle godine je bilo dosta razočaravajućih trenutaka u mojoj karijeri. Među njima je najveće razočarenje bio poraz u prvom kolu US Opena, a taj gubitak je dodatno otežala činjenica da sam tada propustila i meč loptu", izjavila je Ivanović.

"Obično sam do tada u karijeri ja bila ta koja je spašavala meč loptu i onda uspevala da dobijem meč", rekla je Ivanović .

Srpska teniserka je tokom duela sa Date Krum pokazala da je ponovo stekla psihološku snagu neophodnu za preokret.

Ivanović je u prvom setu uspela da spasi dve set lopte kod rezultata 5:3 za Japanku, da bi potom osvojila četiri uzastopna gema za vođstvo od 1:0. U drugom setu je servirala za meč kod vođstva od 5:3, ali je dopustila Japanki da se vrati u igru i u taj brejku dođe do izjednačenja.

Na kraju, u trećem odlučujućem setu Ivanović je pokazala stabilnost kojom je dobila meč i ušla u svoje drugo finale ove sezone posle turnira u Lncu pre tri sedmice gde je osvojila prvu titulu nakon dvogodišnje krize.

Srpska teniserka, koja se trenutno nalazi na 24. mestu WTA liaste, u slučaju osvajanja titule na Baliju ući će među 20 najboljih teniserki sveta, što će joj biti pravi "vetar u jedra" za dalje napredovanje ka vrhu.

"Dugo sam sumnjala u sebe i svoje sposobnosti i to je bila moja najveća kočnica. Ponovnu veru u sebe zadobila sam zahvaljujući, pre svega, podršci ljudi koju su u mene verovali i u najtežim trenucima.", istakla je Ivanović koja će se u nedelju u borbi za drugu titulu ove sezone boriti protiv Ruskinje Alise Klejbanove, koja je u drugom polufinalu bila bolja od Slovakinje Danijele Hantuhove rezultatom 6:3, 6:1.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво