Voznjacki prva teniserka sveta

Danska teniserka Karlona Voznjacki plasirala se u četvrtfinale turnira u Pekingu, pobedivši u trećem kolu Petru Kvitovu iz Češke sa 6:3, 6:2, i od ponedeljka će biti na prvom mestu WTA liste.

Dvadesetogodišnja Dankinja poljskog porekla sa trona je skinula Amerikanku Serenu Vilijems, koja nije igrala otkako je u Vimbldonu osvojila 13. grend slem turnir u karijeri.

Kada je osvojila poslednji poen u meču protiv Kvitove, Voznjackijeva je trijumfalno podigla ruke, a sa razglasa je puštena pesma Tine Tarner "Simply the best".

"Otkako sam počela da treniram, sanjala sam da postanem prva teniserka sveta", rekla je Voznjackijeva, dok su joj devojčice uručivale cvetni aranžman u obliku broja jedan.

Dankinja je postala 20 teniserka koja je stigla do prvog mesta WTA liste, otkako je uvedeno rangiranje 1975. godine, a posle Dinare Safine i Jelene Janković treća je uspela to da uradi bez ovojenog grend slem turnira.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво