Povreda zaustavila Anu

Ana nije imala sreće. Kada je bila nadomak finala, posle dužeg vremena, povreda članka je bila jača. Fantastičnu igru tokom protekle nedelje Ana nije uspela da kruniše. Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u finale turnira u Sinsinatiju, pošto je posle samo tri gema pri voćstvu protivnice 2:1 bila primorana da, zbog povrede, preda meč Belgijanki Kim Klajsters.

Dugo je Ana "tražila" formu, na nekoliko turnira je nagoveštavala da svakog trenutka može da eksplodira, to se i desilo na turniiru Sinsinatuju, na neki način uvodu u Ju-es Open. Ana ponovo leti po terenu, snažno servira i pogađa nemoguće - to je Ana koja je bila prvi reket sveta. Međutim, zaustavljena je u polufinali, ne igrom, već je povreda članka bila jača od nje.

Ana je prva servirala. Obe teniserke osvojile su svoje servise na početku meča. Međutim, u trećem gemu Belgijanka koristi prvu brejk loptu. Ana se nepredaje, uzvraća napad, osvaja brejk šansu, protivnica se brani, stiže do prednosti. 

U tom trenutku Ana je povredila članak i posle kraće pauze morala je da preda meč protivnici, koje se tako bez borbe plasirala u finale.

Ana Ivanović će na jednonedeljnu pauzu, pošto je otkazala učešće na Rodžers kupu u Montrealu, razočarana zbog toga što su organizatori tog turnira prvo odbili da joj daju takozvanu "vajld kartu", odnosno specijalni poziv za nastup. Kasnije su se predomislili, ali je Ana Ivanović odbila naknadni poziv.

Nastup u Sinsinatiju, 22-godišnjoj Ani Ivanović, nekada prvoj, a sada 62. teniserki sveta, bio je najbolji u ovoj sezoni. Polufinale nekog turnira ove godine igrala je samo još na početku sezone, u mnogo slabijoj konkurenciji u Brizbejnu.

Poslednje finale bivša šampionka Rolan Garosa igrala je marta prošle godine u Indijan Velsu.

Nagradni fond turnira u Sinsinatiju je dva miliona dolara.

Број коментара 83

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво