Читај ми!

Zimonjić za RTS: Novak će do kraja karijere postaviti rekorde koje teško neko može oboriti

Rezultati koje Đoković postiže sa 35 godina pokazuju samo njegov profesionalizam. Stvari koje prevazilazi i ostvaruje su neverovatne! Svaka mu čast, ali i njegovom timu i familiji, rekao je nekadašnji teniser Nenad Zimonjić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je deseti Australijan open u karijeri, trijumfom u finalu nad Stefanosom Cicipasom od 3:0. 

Novaku je ovo ukupno 22. grend slem titula kojom se izjednačio sa Nadalom na večitoj rang-listi. 

Interesantno je i teško objašnjivo kako je moguće da na ovaj način Đoković dominira nad desetak godina mlađim teniserima?

"To govori o njegovom kvalitetu. Novak je bio u sličnoj situaciji, to ljudi već zaboravljaju, da je tri do četiri godine bio na trećem mestu, iza Nadala i Federera, kada bi se mnogi povukli i odustali i rekli da ne postoji nikakva šansa da ih stigne. On je dokazao suprotno, sustigao ih je i po broju titula i u međusobnim susretima i ispisao je nove stranice istorije tenisa. Siguran sam da će do kraja karijere postaviti takve rekorde, da će biti teško da neko može da ih obori", rekao je Zimonjić prilikom gostovanja u Dnevniku RTS-a. 

Kakvo je vaše mišljenje, do kada bi Đoković sebe mogao da motiviše? Ovaj uspeh će mu mnogo značiti, do kojih granica bi on mogao da pomeri sve i da i dalje igra i uveseljava svoje navijače?

"Podrška navijača je upravo jedan od razloga zašto je on igrao uvek jako dobro u Australiji. Publika u toj zemlji je sportska publika i oni jako korektno navijaju, čak i kada se igra protiv njihovog igrača, ali ovu podršku koju je Novak imao na terenu i van njega, njemu sigurno daje snagu i verujem da će u budućnosti ta podrška biti veća širom sveta i da je to nešto što će ga gurati dalje da obara rekorde i da ostvaruje neverovatne rezultate. Do pre ere Federera i Nadala bilo je nezamislivo da neko bude konstantan. Kada je reč o rezultatima na najvećim turnirima, oni su te granice pomerili, a Novak je to pomerio na još veći nivo. S obzirom na to u kakvoj je fizičkoj pripremljenosti, ja verujem da su pred Novakom još tri-četiri godine velikih rezultata", zaključio je Nenad Zimonjić.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се