Читај ми!

Cicipas prvi finalista Australijan opena

Grčki teniser Stefanos Cicipas savladao je Rusa Karena Hačanova sa 3:1 (7:6, 6:4, 6:7, 6:3) u prvom polufinalu Australijan opena. U svom drugom grend slem finalu u karijeri Cicipas će se sresti sa pobednikom duela Novaka Đokovića i Tomija Pola.

Trenutno četvrtom igraču sveta Stefanosu Cicipasu trebalo je više od tri sata i 20 minuta igre u "Rod Lejver areni" da nadigra Hačanova, koji je dvadeseti na ATP listi.

Već prvi set, koji je razrešen u taj-brejku, nagovestio je da će borba biti vrlo neizvesna i ravnotravna.

Prednost je osvojio Cicipas sa tri mini-brejka, a onda je u drugom setu u devetom gemu osvojio i brejk za ubedljivo vođstvo od 2:0 u meču.

U trećem setu Rus uzvraća i vraća se u meč osvojivši set u taj-brejku, ali Grk se u četvrtom gemu ponovo vraća na pobedničku stazu.

Napravio je brejk u drugom gemu, poveo sa 3:0 posle potvrde i potom lako priveo ovaj za njega krajnje neugodni duel kraju.

Za Cicipasa je ovo drugo grend slem finale, posle 2021. godine na Rolan Garosu, kada ga je u izuzetno uzbudljivom meču, posle preokreta, nadigrao Novak Đoković.

Moguće je da će se slična situacija ponoviti i na Australijan openu jer Cicipasa u finalu očekuje duel sa pobednikom polufinala u kome će snage odmeriti najbolji teniser Srbije i Amerikanac Tomi Pol.  

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво