Đoković: Nikada nisam izgubio polufinale u Melburnu, nadam se da će tako ostati

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je na konferenciji za novinare nakon plasmana u polufinale Australijan opena da mu sa prikazanim nivoom igre raste i samopouzdanje, jer je sve bolji kako se turnir bliži kraju.

Novak Đoković je u četvrtfinalu Australijan opena, posle nešto više od dva sata igre, pobedio Rusa Andreja Rubljova sa 3:0 u setovima (6:1, 6:2, 6:4). Srpski teniser je izborio 44. grend slem polufinale, a 10. na Australijan openu.

Đoković je na konferenciji za novinare nakon meča rekao da je sve bolji kako turnir u Melburnu odmiče. 

"Imao sam dosta uspeha na Australijan openu, poslednja dva meča sam igrao protiv sjajnih igrača i dobio ih u tri seta. To je ono što sam u ovom trenutku hteo. Sa ovakvim nivoom igre, raste mi i samopouzdanje. Sve sam bolji kako turnir odmiče. Nikada nisam izgubio polufinale Australijan opena, nadam se da će tako ostati", izjavio je Đoković na konferenciji u Melburnu.

Srpski teniser će u petak u polufinalu Australijan opena igrati protiv Amerikanca Tomija Pola.

"Znam kako Pol igra. Veoma je eksplozivan, ima odličan bekhend, sjajan server. Kompletan igrač, znam da će igrati najbolje što mogu. Amerika je za naš sport bitna, imamo dosta igrača odatle koji su uspešni. Amerika ima listu od četiri-pet sjajnih igrača koji kucaju na vrata top tenisa i mislim da je to sjajno za naš sport", istakao je Đoković.

Novak je tokom meča sa Rubljovom morao da istrpi provokacije pojedinih navijača sa tribina, ali ovaj put nije reagovao.

"Ako neko pređe liniju i želi samo da provocira, onda ću reagovati kod sudije. U ovom meču, radilo se o navijaču Rubljova i mislim da nema ništa loše u tome. Nisam reagovao", rekao je Đoković.

"Idemo na četiri različite lokacije u gradu na terapije"

Srpski teniser je prokomentarisao i pisanje pojedinih medija pošto je pre nekoliko dana zamerio televiziji Jurosport na netačnoj informaciji o pauzi za toalet koju je uzeo na meču sa Robertom Karbaljesom Baenom.

"Moje shvatanje fer izveštavanja možda nije isto kao vaše. Volim kada su mediji objektivni. Bez novinara naš sport ne bi bio toliko popularan. Na kraju dana, mi smo deo istog tima. Ima onih koji me vole više, onih koji me vole manje", istakao je Đoković.

Naveo je da je njegov fizioterapeut Miljan Amanović imao dosta posla prethodnih dana.

"On je jedan od ljudi kojima najviše verujem, zato i on jeste jedan od stubova Novakovog tenis centra. Osetio sam potrebu da radim ponovo sa Miljanom. Našli smo ravnotežu da putuje sa mnom, ali i da bude u centru. Idemo na četiri različite lokacije u gradu na terapije, da dovedemo telo u stanje maksimuma. Kasno završavamo, ali kada nemam treninge, onda imamo vremena za odmor", zaključio je Đoković i rekao da najverovatnije u četvrtak neće trenirati.

Neposredno nakon meča sa Rubljovom, odgovarajući na terenu na pitanja Džima Kurijera, Đoković je istakao da ne može da bude zadovoljniji svojim nastupom. Prisetio se jednog od svojih prvih grend slem polufinala i iskoristio priliku da pozdravi, ali i izazove Rodžera Federera.

Meč između Đokovića i Pola biće odigran u petak, a u drugom polufinalu će se sastati Grk Stefanos Cicipas i Rus Karen Hačanov.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво