Читај ми!

Korda: Nisam više mogao da držim reket, nadam se da nije ozbiljno

Američki teniser Sebastijan Korda izjavio da je bio primoran da preda četvrtfinalni meč Australijan opena Rusu Karenu Hačanovu pošto je osetio bol u desnom zglobu, ali nada se da nije reč o težoj povredi.

Hačanov je vodio 7:6 (7:5), 6:3, 3:0, a onda je Korda odlučio da preda meč pošto je dva puta tražio pomoć lekara.

"Nisam više mogao da držim reket. Ovo je povreda koju sam prvi put osetio pre dve nedelje na turniru u Adelejdu, ali je posle prestalo da me boli. Nisam imao problema sve do jednog riterna, a onda je počelo da me muči. Kod nekih forhenda nisam mogao da držim reket, a bilo mi je nemoguće da udarim volej. Danas mi je bilo teško, ali nadam se da nije ništa ozbiljno i da u budućnosti neću imati problema", rekao je Korda na konferenciji za novinare.

Korda je do četvrtfinala, između ostalih, pobedio i dvostrukog uzastopnog finalistu Australijan opena Rusa Danila Medvedeva, a potom je bio bolji i od Poljaka Huberta Hurkača.

"Nastavljam dalje uzdignute glave. Nastaviću da radim", zaključio je američki teniser.

Hačanov će u polufinalu Australijan opena igrati sa pobednikom meča između Grka Stefanosa Cicipasa i Čeha Jiržija Lehečke.

"Naravno da niko ne želi da pobedi na takav način. Mislim da je do određenog trenutka bila vrlo dobra borba. Zadovoljan sam svojim tenisom i radujem se svom prvom polufinalu u Australiji", rekao je Hačanov.  

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се