Читај ми!

Rubljov posle drame bolji od Runea, sledi duel sa Novakom

Ruski teniser Andrej Rubljov savladao je Danca Holgera Runea 3:2 (6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6) u osmini finala Australijan opena. Naredni rival biće mu Novak Đoković.

Rubljov je posle velike drame i preokreta u taj-brejku petog seta uspeo da savladala Runea i plasira se u četvrtfinale Australijan opena.

Viđen je vrlo zanimljiv meč, prepun preokreta i neizvesnosti. Rubljov i Rune smenjivali su se u dobijenim setovima, a finiš petog je bio prava poslastica za teniske sladokusce.

Prvi set je nagovestio kakva drama se sprema. Posle neiskorišćenih brejk šansi, Rubljov prvi oduzima servis za prednost 4:2, ali Rune već u narednom gemu uzvraća. Rus se nije pokolebao i došao do drugog brejka, čime je održao prednost do kraja prvog seta.

Rubljov propušta tri brejk lopte u prvom gemu drugog seta, te da poremeti Runea. Danac koristi priliku u četvrtom gemu i drugu brejk loptu za prednost 3:1 i bezbednu distancu za izjednačenje u setovima.

Na sličan način Rubljov, jednim pravovremenim brejkom, vraća prednost od 2:1, Rune u četvrtom oduzima servis Andreju za 4:2. Ruski teniser uspeva da smanji na 5:4 oduzimanjem servisa, da bi Rune u narednom servisu sprečio izjednačenje u gemovima i ostvario novi egal u setovima.

Rune je u presudnom taj-brejku vodio 5:0, ali Rubljov kreće u veliki povratak i preokreće rezultat na 9:7, na šta je Rune uzvratio sa dva poena i izjednačio rezultat. Poslednji poeni za 11:9 pripali su Rusu.

Protivnik u četvrtfinalu biće Novak Đoković, koji je pobedio Aleksa de Minora. 

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво