Читај ми!

Meč od sumraka do svitanja – Mari eliminisao Kokinakisa

Britanac Endi Mari uspeo je da savlada Australijanca Tanasisa Kokinakisa u drugom kolu Australijan opena sa 3:2 (4:6, 6:7, 7:6, 6:3, 7:5). Mari je do plasmana u treće kolo došao posle rezultatskog preokreta, a meč koji je trajao skoro šest sati završen je u zoru, u četiri časa po lokalnom vremenu.

Poslednji večerašnji meč u kome su snage odmeravali Endi Mari i Tanasis Kokinakis svojim tokom i dužinom trajanja obeležio je ne samo današnji dan već možda i ovogodišnji turnir.

Nesvakidašnji duel trajao je čak pet sati i 50 minuta, a završen je u zoru, u četiri časa po lokalnom vremenu. U vrlo ravnopravnom nadmetanju do samog kraja je bilo neizvesno ko će odneti pobedu.

Na početku meča inicijativu je preuzeo australijski teniser, koji je trenutno 159. na svetskoj listi, i poveo posle osvojenog taj brejka u drugom setu ubedljivo sa 2:0, pa se učinilo da je nadomak pobede.

Ipak Mari, koji je trenutno 66. na listi, nije se predavao i u vrlo izjednačenoj igri uspeo da smanji prednost na 2:1 osvojivši treći set u novom taj brejku.

Time je i "prelomio" meč jer u nastavku ubedljivo osvaja četvrti set za izjednačenje i meč uvodi u odlučujući peti set.

Na sredini seta odluke Mari prvi osvaja četiri brejk šanse (prve tri vezane rival je neutralisao), a Kokinakis je uspeva da otkloni i poslednju, a na kraju i da sačuva svoj servis gem.

Potom se nastavlja ravnopravan duel sve do samog finiša seta kada Mari na 5:5 osvaja nove dve vezane brejk prlike, Kokinakis opet uspeva da otkloni dve, još jednu je spasio, ali Mari četvrtu pretvara u vođstvo od 6:5.

Britanac potom sigurno servira i dolazi do pobede u nesvakidljašnje dugom meču.

Zanimljivost je da je Mariju i Kokinakisu malo nedostajalo da dužiniom meča, koji je trajao pet sati i 50 minuta, nadmaše do sada najduži meč na Australijan openu - finale između Đokovića i Nadala 2012. godine koje je trajalo pet sati i 53 minuta.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво