Читај ми!

Novak optimista pred Australijan open: Zadovoljan sam svojim šansama za osvajanje trofeja

Devetostruki prvak Australijan opena Novak Đoković istakao je da će mnogi mladi teniseri poželeti da mu "skinu skalp" u Melburnu, ali da se on podjednako vredno sprema kao i oni.

Đoković želi da osvoji jubilarni, deseti Australijan open, ukupno 22. grend slem, i da se izjednači sa Rafaelom Nadalom. 

"Zato igram tenis i dalje profesionalno, jer želim da budem najbolji. Hoću da osvajam najveće turnire na svetu. Nema tajne, ne postoji ništa veće od ovoga. Imaš četiri grend slema koji su najveći događaji u ovom sportu", rekao je Đoković.

Novak se vraća u Australiju posle drame i deportacije u januaru 2022. godine.

"Takođe jedan od glavnih razloga zašto sam jedva čekao da se vratim u Australiju jeste moj učinak ovde. Zaista volim da igram na 'Rod Lejver' areni, posebno uveče. Imao sam mnogo uspeha i nadam se da mogu da ih nastavim i ove godine", dodao je srpski teniser.

Zadovoljan je svojom igrom u Adelejdu, gde je osvojio turnir, stoga je optimista kad je reč o prvom grend slemu sezone.

"Zadovoljan sam svojim šansama za osvajanje trofeja. Treniram jako kao i svako ko je ovde. Ima mnogo mladih koji su veoma gladni pobeda. Hoće da ti skinu skalp na velikom terenu, znam to. Iskustvo mi pomaže da imam pravi pristup, da radim stvari na pravi način jer znam da kada sam spreman i igram najbolje što mogu, na ovom terenu imam sjajne šanse protiv svakoga", kazao je Đoković na konferenciji za medije pred početak turnira.

Pre Australijan opena, Novak je odigrao egzibiciju sa Nikom Kirjosom na "Rod Lejver" areni, gde ga je domaća publika dočekala ovacijama. 

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи