Читај ми!

Đoković: Svaki meč kao finale, radujem se izazovu u Torinu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da bi voleo da trijumfuje na Završnom ATP turniru sezone, koji će biti održan od 13. do 20. novembra u Torinu.

Đokoviću će rivali u "Crvenoj grupi" biti Grk Stefanos Cicipas i Rusi Danil Medvedev i Andrej Rubljov. U "Zelenoj grupi" će igrati drugi teniser sveta Španac Rafael Nadal, Norvežanin Kasper Rud, Feliks Ože-Alijasim iz Kanade i Amerikanac Tejlor Fric. Ranije se zbog povrede trbušnog mišića sa ovog turnira povukao prvi teniser sveta Španac Karlos Alkaraz.

Teniseri su se slikali sa trofejom, delili autograme navijačima i prošetali se centrom Torina.

"Bio bi savršeni kraj sezone da osvojim turnir u Torinu. Međutim, dug je put do toga. Duga je nedelja, pošto moram makar po jednom da igram sa najboljim igračima sveta. Imam iskustva igranja na ovom turniru i nadam se da će mi to pomoći da ostvarim dobar rezultat", rekao je Đoković za zvanični sajt turnira u Torinu.

Srpski teniser je pet puta u karijeri osvajao završni ATP turnir.

"Danas je zaista bio prelep dan. Veoma je lepo videti da je mnogo ljudi izašlo na ulice da nam poželi dobrodošlicu u Torinu. Nadam se da će i ove godine kao i prošle turniru prisustvovati veliki broj navijača. Ovo je veliki događaj za tenis, koji je izuzetno popularan u ovoj zemlji i ovom gradu", dodao je srpski igrač.

Đoković će u ponedeljak u prvom kolu igrati protiv Cicipasa.

"Igrao sam sa njim na prethodna dva turnira, u finalu u Astani i polufinalu u Parizu. Oba meča su bila prilično tesna, posebno onaj u Parizu. Očekujem težak meč", naveo je Đoković.

Srpski teniser je poslednji put završni ATP turnir osvojio 2015. godine.

"Prošlo je dosta vremena od mog prvog učešća na Završnom turniru, ali mislim da sam u dobroj formi. Osvojio sam Vimbldon i većinu turnira koje sam igrao u zatvorenom pre Torina. Motivisan sam i radujem se izazovu. Svaki meč će biti kao finale", istakao je Đoković.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво