Читај ми!

Beretini za prednost Tima Evrope, Fric izjednačio

Italijan Mateo Beretini savladao Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 2:1 po setovima 7:6, 4:6, 10:7 i doneo Timu Evrope dva poena. U drugom meču Tejlor fric je nadigrao Kamerona Norija sa 2:1 (6:1, 4:6, 10:8) i doneo Timu Sveta novo izjednačenje. Rezultat na Lejver kupu sada je 4:4.

Odličan meč dva rivala. O2 arena i danas je ispunjena do poslednjeg mesta. Uzbudljivo je bilo tokom celog meča, a duel je rešen u meč taj-brejku u kome je Beretini imao više snage i koncentracije i tako doneo evropljanima još dva poena.

Ravnopravan duel u prvom setu. Igrači su čuvali svoje servise. Jedina brejk prilika viđena je na servis Italijana u četvrtom gemu. Beretini je uspeo da se odbrani. Potom su oba rivala bila sigurna na svoj servis pa je set rešen u taj-brejku.

Prvi je do mini-brejka prednosti došao Kanađanin. Međutim, Beretini je uzvratio oduzeo je rivalu dva vezana servisa i preokrenuo rezultat. Rival se nije predavo, uspeo je da izjednači. Italijan je ponovo stigao do prednosti, ali nikako nije uspeo da završi set. Ože-Alijasim se uporno vraćao. Na kraju Beretini u 24. poenu oduzima servis rivalu i dobija ovaj period sa 13:11, Kanađanin nije imao prilike za popravni.

Usledio je odgovor Kanađanina u drugom setu. U trećem gemu oduzima servis rivalu, ujedno ovo su bile jedine brejk prilike u drugom periodu,stekao je dve vezane a iskoristio prvu. Potom su oba tenisera bila sigurna na svoj servis. Ože-Alijasim je sačuvao prednost i dobio drugi set sa 6:4.

Usledio je meč ta-brejk, koji se igra do deset. Sredinom perioda Beretini oduzima dva vezana servisa Kanađaninu. Ože-Alijasim je pokušao da se vrati, jedan mini-brejk je neutralisao, ali nije mogao više. Beretini sjajnim servisima stavlja tačku na ovaj meč - 10:7 u meč taj-brejku.

Fric bolji od Norija, takođe u meč taj-brejku

Amerikanac Tejlor Fric bolji od Kamerona Norija - 2:1 po setovima 6:1, 4:6, 10:8.

Nakon prvog seta u kojem je Fric bukvalno počistio Britanca, kome je dozvolio da osvoji samo jedan gem, u drugom je Nori uspeo da dođe do igre i učini duel neizvesnijim. Dobio je drugi set pa je i ovaj meč rešen u meč taj-brejku. Fric je posle velike borbe uspeo da ga dobije i tako reši meč u svoju korist. 

Prvi set doneo je apsolutu dominaciju Frica, redom je osvajao gemove i uz dva brejka ekspresno stigao do 4:0. Nori na momenat prekida seriju rivala. Međutim to je bilo sve što je uradio u prvom setu. Na kraju Amerikanac uz još jedan brejk završava prvi set - 6:1

Usledio je odgovor Norija. Na startu je oduzeo servis rival, koji izgubljeno uspeva da nadoknadi u sedmom gemu. Međutim, Nori u devetom gemu ponovo dolazi do brejka, u narednom gemu bio je siguran na svoj servis za 6:4 u drugom setu.

Meč taj-brejk odlučio je pobednika. Amerijanac koristi svoje šanse i dva puta oduzima servis protivniku. Nori se nije predavao i uspeva da vrati mini-brejkove. Fric ponovo napada i uz još dva mini-breka stiže do velikih 8:4. Britanac uspeva da neutrališe i ova dva mini-brejka, osvaa četiri vezana poena za izjednačenje.

Prvi je do meč lopte došao Amerikanac, a novim mini-brekom stavlja tačku na ovaj meč - 10:8.

Rezultat na Lejver kupu sada je izjednačen Tim Evropa - Tim Sveta 4:4.

уторак, 14. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара