Читај ми!

De Minor nakon preokreta savladao Marija i doneo prvi poen Timu sveta

Australijanac Aleks de Minor savlao Britanca Endija Marija sa 2:1 po setovima 5:7, 6:3, 10:7 i tako izvojevao prvu povedu za ostatak sveta. Tim Evrope sada vodi sa 2:1 u pobedama.

Mari i De Minor odigrali su fantastičan meč. Britanac je podsetio na najbolje dane. Igra rivala bila je dostona finalu nekog ATP turnira. Posle velike borbe Mari je dobio prvi set. U drugom setu dominirao je Australijanac koji je lako stigao do izjednačenja. Iscrpljeni Mari nije imao dovoljno snage i koncentracije u odlučujućem taj-brejk setu, De Minor dobija ovaj period i stavlja tačku na meč.

Mari je sporo ušao u meč već na startu izgubio je svoj servis i protivnik je stigao do prednosti. Izgubljeno je nadoknadio u šestom gemu, vratio je brejk i izjednačio na 3:3.

Nastavak je doneo bespoštednu borbu duge gemove. Britanac je u osmom gemu propustio brejk priliku. Potom je usledio dvanaesti gem koji je trajao oko 15 minuta igre. Šest izjendačenja, prvo je De Minor propustio svoje prilike da osvoji gem i produži set. Potom Mari je napadao, prvu brejk loptu nije iskoristio. Izborio se i za drugu koju rešava u svoju korist i posle 82 minuta igre dobija prvi set sa 7:5.

Slična slika i u drugom setu. De Minor u trećem gemu ponovo dolazi do brejka prednosti. U osmog gemu Australijanac je uspeo da se izvuče i spasi dve brejk lopte. Već u narednom gemu De Minor oduzima servis rivalu i stiže do izjednačenja u setovima 6:3 u drugom setu.

Usledio je odlučujući, taj-brejk treći set u kome se igralo do 10. Prvi je do mini-brejka stigao Australijanac u trećem poenu. Mari je uzvratio, ali rival ponovo stiže do prednosti. U devetom poenu Britanac uzvraća, ali već naredni poen gubi i rival je ponovo došao do mini-brejka prednosti 6:4.

Mari je ponovo uspeo da se vrati, ali je brzo Australianac vratio prednost i stigao do dve meč lopte - 9:7. Koristi prvu na svoj servis i donosi prvi bod ostatku sveta.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи