Читај ми!

Lejver kup: Evropa, za sada, bez milosti protiv ostatka sveta

Odigrana su dva meča na Lejver kupu, Kasper Rud je savladao Džeka Soka sa 2:1 (6:4, 5:7, 10:7), dok je Stefanos Cicipas bio ubedljiv protiv Dijega Švarvcmana – 2:0 (6:2, 6:1). Večeras još jedan singl, Endi Mari igra protiv Aleksa de Minora, a onda sledi spektakl oproštaj Rođera Federera koji će u paru sa Rafaelom Nadalom igrati protiv Džeka Soka i Francisa Tijafoa.

Prva dva meča tim Evrope je dobio protiv ostatka sveta. Norvežanin Rud je nakon velike borbe ima više snage u taj-brejk setu i savladao je Soka. U drugom meču Grk Cicipas je lako slomio otpor Argentinca Švarcmana i bukvalno ga počistio sa terena.

Velika borba Ruda i Soka. Teniseri su razmenili po jedan brejk, prvo je Rud u drugom gemu stigao do prednosti da bi u devetom kada je Norvežanin servirao za set rival uspeo da vrati brejk. Već u narednom gemu Rud je stavio tačku na ovaj set, oduzeo je servis protivniku za 6:4 u prvom setu. Amerikanac nije imao prilike za popravni.

Izjednačena borba u drugom setu do jedanaestog gema teniseri su čuvali svoj servis, nije viđena niti jedna brejk prilika. Tada Amerikanac dolazi do tri vezane brejk lopte, iskoristio je prvu. Potom je bio siguran na svoj servi i tako rešio drugi set u svoju korist - 7:5.

Usledio je treći, odlučujući, taj-brejk set. Revija mini-brejkova, u kojoj je Amerikanac prvi stigao do prednosti. Međutim, Norvežanin je brzo preokrenuo, a potom i stekao nedostižnu prednost i na kraju dobio ova set i meč - 10:7 u tajbrejku.

U drugom meču Cicipas je bio ubedljiv portiv Švarcmana - 2:0. U prvom setu rivalu je dozvolio da osvoji samo jedan gem. Nakon nešto boljeg starta protivnika u drugom setu, brzo je vratio stvari na svoje mesto i isprašio rivala.

 

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво