Читај ми!

Federer: Bilo je vreme da se povučem, ali moja budućnost je i dalje u tenisu

Po dolasku u London, Rodžer Federer je rekao da je uprkos odlasku sa terena njegova budućnost i dalje u tenisu.

Rodžer Federer dao je prvi intervju posle objave o završetku profesionalne karijere, a poslednji meč odigraće u petak u dublu.

"Bilo je vreme da se povučem. Ovakve odluke se ne donose preko noći. Bio je to vrlo emotivan proces, kroz koji sam prošao sa porodicom, timom, bliskim prijateljima. Morao sam da obavestim mnoge ljude, pa je organizacija bila velika, da ne bi vest o povlačenju procurela, jer mi je jako važno bilo da moji navijači to saznaju direktno od mene. Sve je ispalo kako sam zamislio, ali su prethodne nedelje u mom životu bile veoma neobične", rekao je Federer. 

Federer je istakao da nikada nije bio spreman da donese odluku o prekidu karijere, zbog osećaja da se uvek može vratiti na teren kako bi pobeđivao u mečevima i dodao da je istovremeno bio svestan da se trenutak o završetku profesionalne karijere tenisera bližio

Lejver kup će biti poslednji profesionalni turnir na kome će Rodžer Federer učestvovati.

"Mislim da je prikladno što karijeru završavam baš u Londonu, gde sam osvojio osam puta Vimbldon i dva puta završni turnir sezone", kaže Federer. 

Proslavljeni tenire smatra da je odluku o završetku karijere doneo u pravom trenutku. 

"Moja budućnost je i dalje u tenisu, ali ću prevashodno biti posvećen porodici, fondaciji, nastaviću da putujem i biću vrlo aktivan u otkrivanju novih stvari. Potom ću odlučiti na koji način ću svoje znanje i veštine da prenosim na mlađe generacije. Neću prestati da igram tenis, samo se više neću boriti za ATP poene. Igraću sa mojom decom, sa prijateljima, nadam se i na egzibicionim mečevima u budućnosti. Nastaviću da promovišem ovu igru po mestima na kojima nisam bio ranije i radujem se svemu tome", rekao je Švajcarac.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво