Читај ми!

Đoković i Ju-Es open – uključili se i Kenedijevi

Najbolji srpski teniser Novak Đoković još ne zna da li će igrati na predstojećem Ju-Es openu. Đoković zbog činjenice da nije vakcinisan nema mogućnost ulaska u Sjedinjene Američke Države, na šta su mnogi reagovali i traže od administracije predsednika Džoa Bajdena da mu dozvoli. Među njima je i bratanac nekadašnjeg predsednika Amerike Džona Kenedija.

Robert Frensis Kenedi junior, poznati advokat i sin Roberta Frensisa Kenedija, prokomentarisao je sagu oko osvajača 21 grend slem trofeja.

On je istakao da se treba priključiti akciji koja, između ostalog, uključuje i onlajn peticiju koju je potpisalo više od 40.000 ljudi.

"Budite deo akcije. Kažite Bajdenovoj administraciji da pusti Novaka da igra na Ju-Es openu", poručio je Kenedi junior na svom Tviter profilu, koji prati 437.000 ljudi.

Novak prema trenutnim pravilima ne može da uđe na teritoriju SAD jer nije vakcinisan, a jedina šansa je da mu aktuelne vlasti omoguće izuzeće.

U američkom zakonu postoji i osnova za dobijanje istog, ali je veliko pitanje da li će Bajdenova administracija napraviti takav potez.

Upravo je Frensis Kenedi junior u svom tekstu pod nazivom "Ne dozvolite da loša politika stoji između Novaka Đokovića i Ju-Es opena" citirao delove navedene proklamacije i apelovao na državu da omogući dolazak jednog od najboljih sportista svih vremena.

Poslednji grend slem u sezonu, Ju-Es open, na programu je od 29. avgusta do 11. septembra u Njujorku.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво