Читај ми!

Đoković igra na Lejver kupu u Londonu

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, potvrdio je danas da će učestvovati na Lejver kupu koji se ove godine se održava u londonskoj "O2 areni" od 23. do 25. septembra.

Srpski teniser priključiće se Rodžeru Federeru, Rafaelu Nadalu i Endiju Mariju u Timu Evrope, pa će tako velika četvorka svetskog tenisa ponovo biti na okupu.

"Uzbuđen sam zbog povratka u Tim Evrope. Ovo je jedino takmičenje u kojem igrate kao tim sa momcima protiv kojih se uglavnom takmičite. Igrati sa Rafom, Rodžerom i Endijem, tri moja najveća rivala, biće stvarno jedinstven trenutak u istoriji našeg sporta", izjavio je Đoković.

Kapiten Tima Evrope, legendarni teniser Bjern Borg, izjavio je da njegov tim ima velike šanse da trijumfuje.

"Nisam mogao ni da zamislim da imam četiri ikone našeg sporta u jednom timu. Znam da oni shvataju važnost ovog trenutka i da će biti spremni. Svake godine naš cilj je da pobedimo. Sa njima... Sviđaju mi se naše šanse", istakao je Borg.

Lejver kup je takmičenje koje je pokrenuo Švajcarac Rodžer Federer sa svojim menadžerskim timom, a ime nosi po legendarnom australijskom teniseru Rodu Lejveru.

Tim Evrope nikada nije izgubio na Lejver kupu, slavivši u Pragu 2017, Čikagu 2018, Ženevi 2019. i Bostonu 2021. godine.

Novak Đoković se poslednji put na Lejver kupu takmičio 2018. godine u Čikagu.

Kada je reč o timu sveta, kapiten Džon Mekinro za sada može da računa na Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima, Amerikanca Tejlora Frica i Argentinca Dijega Švarcmana.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво