Читај ми!

Halep i Ribakina u polufinalu Vimbldona

Rumunska teniserka Simona Halep i Elena Ribakina iz Kazahstana plasirale su se u polufinale Vimbldona. Halep je ubedljivo savladala Amerikanku Amandu Anisimovu 6:2, 6:4, dok je Ribakina bila bolja od Australijanke Ajle Tomljanović 4:6, 6:2, 6:3.

Simona Halep nije dala šansu Anisimovoj, lako je slomila otpor protivnice i stigla do ubedljive pobede i plasmana u polufinale.

U prvom setu uz dva brejka ekspresno je stiga do 5:1, da bi potom rutinski privela set kraju.

Slična slika i u drugom setu, ponovo je Rumunka uz dva brejka imala prednost od 5:1. Protivnica je uspela da veže tri gema, jedan brejk, i smanji na 5:4. Halepova nije dozvolila da se meč dodatno produži osvaja svoj servis i stavlja tačku na ova meč.

Ribakina je nakon preokreta nadigrala Australijanku Tomljanović. Ključan u prvom setu je bio treći gem kada je Australijanka uspela da oduzme servis Rubakinoj. Stečenu prednost zadržala je do kraja seta.

Usledio je odgovor Kazahstanke. Na početku drugog seta su teniserke razmenile po jedan brejk da bi Ribarkina sa još dva brejka dobila drugi set.

U odlučujućem setu Kazahstanka je uz dva brejka stigla do 5:1. Protivnica je uspela da vrati jedan brejk. Međutim Ribakina koristi sledeću šansu da na svoj servis stavi tačku na ovaj set i meč.

U prvom polufinalu sastaće se Nemica Tatjana Marija i Ons Žaber iz Tunisa. Drugi polufinalni par čine Halepova i Ribakina. Polufinala u ženskoj konkurenciji na programu su u četvrtak.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво