Читај ми!

Žreb za Vimbldon, Đoković protiv Kvona

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković počeće odbranu titule na Vimbldonu duelom sa Son-Vu Kvonom iz Južne Koreje, trenutno 75. teniserom planete odlučeno je današnjim žrebom. Po planiranom rasporedu žreba novi istorijski susret Đokovića i Rafaela Nadala biće moguć tek u finalu turnira.

Žreb je potom odlučio da pred najboljim srpskim teniserom neće biti mnogo lakih izazova.

U drugom susretu Novak će se nadmetati sa pobednikom duela Tanasi Kokinakisom i Kamila Majhšaka, a u trećem duelu suparnik bi mu mogao biti zemljak Miomir Kecmanović.

U četvrtfinalu Đoković, koji je i prvi nosilac turnira, bi prema projekciji trebalo da igra sa petim favoritom Karlosom Alkarazom, a u polufinalu sa boljim iz duela Hurkača i Ruda.

U drugoj polovini žreba u projektovanom četvrtfinalu Cicipas ide na prošlogodišnjeg finalistu Beretinija, dok Rafael Nadal igra protiv Ože Alijasima.

Drugi nosilac turira Španac Rafael Nadal bi se po projekciji žreba sa Đokovićem mogao sastati tek u finalnom meču.U drugoj polovini žreba nalaze se Rafael Nadal, Mateo Beretini, Stefanos Cicipas...

Rival Miomiru Kecmanoviću na startu Vimbldona biće Australijanac Džon Milman. Pobednik ovog duela igraće u drugom kolu sa boljim iz duela između srpskog tenisera Lasla Đerea i Čileanca Alehandra Tabila. Kecmanović ili Đere bi mogli da budu rivali Đokoviću u trećem kolu.

Dušan Lajović će u prvom kolu igrati Pabla Karenja Buste iz Španije, a Filip Krajinović će se sastati sa Čehom Jiržijom Lehečkom.

Jedina predstavnica Srbije Aleksandra Krunić igraće u prvom kolu protiv Rumunke Sorane Kirstee.

Ovogodišnji Vimbldon se igra od 27. juna do 10. jula, a nagradni fond iznosi više od 47 miliona evra.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво