Читај ми!

Nadal se oporavio od povrede stopala: Boriću se za trofej na Vimbldonu

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je na vanrednoj konferenciji za medije da će učestvovati na trećem grend slemu sezone Vimbldonu i da se nada tituli u Londonu. "Bik sa Majorke" istakao je da se bolje oseća posle agresivnih tretmana kojima je podvrgnut da bi se oporavio od povrede stopala.

Nadal je sazvao vanrednu konferenciju za medije i spekulisalo se da će objaviti da neće učestvovati na Vimbldonu, ali je on učinio potpuno suprotno i najavio napad na trofej.

Ukoliko bude osvojio trofej na terenima Ol Ingland kluba, biće u odličnoj prilici za sezonski grend slem jer je već trijumfovao na Australijan openu i Rolan Garosu.

"Igraću na Vimbldonu. Posle tri godine pauze ću opet igrati tamo, zbog čega sam veoma uzbuđen. Ne znam šta bi moglo da se desi u narednih par dana, pa da to ne ostvarim. Oprezan sam, ali verujem da će sve biti u redu i da ću se na Vimbldonu boriti za trofej", rekao je Nadal, koji je prethodnih dana trenirao na travnatoj podlozi u Majorki.

Španac je dodao da oseća bol, ali da više ne hramlje.

"Bio sam dva puta u Barseloni, gde nije odrađeno sve 100 odsto odmah, ali promene su primetne. Nekako se smanjio bol u zglobovima koji mi je pravio problem. Osećam to, ponekad je bol prisutan, ponekad i ne, ali sam srećan. Već nedelju dana ne hramljem, tako da napreduje sve u dobrom pravcu", izjavio je popularni Bik sa Majorke.

Pre svega nekoliko dana Španac je na tretmane povređenog stopala došao na štakama, što je podgrejalo sumnje teniske javnosto da je u lečenju stopala koristio nedozvoljena sredstva.

Vimbldon počinje za 10 dana, 27. juna, a trajaće do 10. jula.

Titulu brani najbolji srpski teniser Novak Đoković.

Rafael Nadal osvojio je prva dva grend slema u sezoni – Australijan open i Rolan Garos i stekao dva grend slem trofeja više (22) u odnosu na Ðokovića i Rodžera Federera koji imaju po 20.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво