Читај ми!

Novak se hiljaditom pobedom plasirao u finale Rima

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je nadigravši Kaspera Ruda došao do finala turnira u Rimu ali i dopisao nove rekorde na već impresivne stranice istorije svetskog tenisa. Svojom 1.000. pobedom u karijeri nastavlja put ka trofeju koji je u Rimu osvajao već pet puta.

Naš najbolji teniser je pobedom nad Kasperom Rudom u polufinalu Pariza ostvario 1 000 pobedu i ušao na spisak kao peti teniser kome je to uspelo.

Pre njega Džimi Konors je ostvario 1274, Rodžer Federer 1251, Ivan Lendl 1068 i Rafael Nadal 1028.

Već plasmanom u polufinale Đoković je obezbedio ostanak na prvom mestu liste svetskih tenisera na kojoj će u ponedeljak početi 370. nedelju i samo će ga 8 nedelja deliti od rekorda Štefi Graf.

Na vrhu liste biće najmanje još četiri nedelje, sve do kraja turnira na Rolan Garosu na kome će pokušati da dođe i do 21. titule na grend slem turnirima.

Do sada je osvajao devet puta Otvoreno prvenstvo Australije, šest puta Vimbldon, tri puta Otvoreno prvenstvo SAD i dva puta Rolan Garos.

Prvi je teniser u Open eri koji je osvojio svaki grend slem turnir minimum dva puta, a prvi je i jedini igrač koji je osvojio svih devet turnira iz ATP Masters 1000 serije, jedini koji je bar dva puta osvajao sve masterse 1000.

Ukupno je osvojio rekordnih tridesetsedam turnira ove kategorije, a drži rekord i po tome što ih je osvijio čak šest u jednoj sezoni.

No i to je samo deo impresivne liste rekorda koju će verovatno dopuniti već narednih dana i nedelja.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво