Читај ми!

Morezmo: Ruski teniseri mogu na RG dok su neutralni

Direktorka teniskog turnira na Rolan Garosu Ameli Morezmo izjavila je da će ruski i beloruski teniseri moći da igraju na drugom grend slemu sezone. Gostujući na državnom radiju Francuske, Morezmo je naglasila da su moguće sankcije za igrače koji budu davali izjave podrške predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

"Veoma je komplikovana situacija kada su u pitanju ruski i beloruski sportisti, ali držaćemo se pravila. Ako se ponašaju neutralno, mogu da igraju na Rolan Garosu", izjavila je direktorka grend slema u Parizu Ameli Morezmo.

Posle odluke Vimbldona da zabrani učešće ruskih i beloruskih sportista bilo je najava da će Otvoreno prvenstvo Francuske slediti taj primer, ali je direktorka to demantovala, naglasivši da je situacija veoma osetljiva i komplikovana.

"Poštenu odluku je nemoguće doneti. Držimo se onoga što su evropske i svetske vlade odlučile u martu. Ruskim i beloruskim timovima zabranjeno je da se takmiče, ali ne i sportistima pojedincima dokle god se ponašaju neutralno. I toga ćemo se striktno držati. Ukoliko iko od njih bude u medijima davao izjave koje se tumače kao podrška Vladimiru Putinu, sasvim sigurno će biti sankcija", zaključila je Morezmo.

Rolan Garos će se održati od 22. maja do 5. juna.   

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво