Читај ми!

Kecmanović od očaja do sjaja i nazad protiv Šmarcmana

Argentinac Dijego Švarcman savladao je Miomira Kecmanovića sa 2:1, po setovima 6:2, 3:6, 7:6, i plasirao se u drugo kolo mastersa u Rimu. Naredni rival biće mu Amerikanac Markos Giron.

Kecmanović je nakon gubitka prvog seta, uspeo da se izdigne fenomenalnom igrom u drugom setu. Treći set doneo je veliku borbu, dva preokreta, u kome je naš teniser u propustio dve meč-lopte. Međutim, Švarcman je bio taj koji je imao više snage i u taj-brejku rešio meč u svoju korist.

Kecmanoviću u prvom setu ništa nije polazilo za rukom, naročito na njegov servis. Nije uspeo da zadrži niti jedan. Dva gema koja je osvojio bila su na servis protivnika. Švarcman lako osvaja prvi set sa 6:2.

Drugi set doneo je mnogo bolju igru našeg tenisera. U prvih šest gemova nije bilo brejka, da bi u sedmom Kecmanović uspeo da oduzme servis protivniku i prvi dođe do brejka prednosti. Potom je posle velike borbe uspeo da potvrdi brejk u gemu u kojem se susreo sa četiri brejk lopte. Potom je novim brejkom stavio tačku na ovaj set – 6:3.

Najveća borba viđena je u odlučujućem setu. Prvo je naš teniser uz jedan brejk poveo sa 3:0. Potom je pojačao Švarcman, vratio brejk i izjednačio na 3:3. Kecmanović spasava brejk loptu i tako zaustavlja nalet protivnika.

Nastavljena je neizvesna borba. U desetom gemu Kecmanović osvaja dve vezane brejk, set i meč lopte. Propustio ih je. Protivnik je uzvratio u narednom gemu i oduzeo servis našem teniseru – 6:5.

Miomir se nije predavao, u narednom gemu iskoristio je drugu brejk priliku i tako vratio brejk. Meč je rešen u taj-brejku.

Švarcman je imao više snage i koncentracije, osvojio je taj-brejk i rešio meč u svoju korist – 7:3.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво