Читај ми!

Alkaraz atomskim tenisom do pobede nad Zverevom i titule na mastersu u Madridu

Španac Karlos Alkaraz ubedljivo je savladao Nemca Aleksandra Zvereva sa 2:0 po setovima 6:3, 6:1 i okitio se titulom na mastersu u Madridu. Špancu je bilo potrebno tek nešto više od 60 minuta igre da trijumfuje u finalu.

Nakon što je izvacio Nadala i Đokovića, Alkaraz je bukalno isprašio Zvereva u finalu Madrida. Zverev je kakav-takav otpor pružio u prvom setu. U drugom, samo jedan igrač na ternu - mladi Španac je ubedljivom igrom stigao do ubedljivog trijumfa.

Zverev nije prikazao ništa, a dominacija Akaraza ogleda se i u tome da Nemac nije uspeo da osvoji niti jednu brejk priliku na meču. Mladi Španac je atomskim tenisom stigao do ubedljive pobede i titule.

Nakon odmeravanja snaga na početku meča, Alkaraz je zapretio u četvrtom gemu, tada je propustio brejk priliku. Propušteno je nadoknadio u šestom kada sa nulom oduzima servis protivniku.

Potom je lagano osvajao svoje servis gemove i priveo set kraju - 6:3.

Drugi set, rapsodija u igri Alkaraza. S druge strane Zverev nemoćan. Španac se razmahao i uzimao sve što mu pripada, a pripalo mu je sve. Zverev je uz dosta muke uspeo da osvoji samo jedan gem i na kraju pruži ruku, danas boljem od sebe.

Nakon trijumfa u Madridu, Alkaraz će od ponedeljka biti šesti igrač na svetu.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво