Читај ми!

Medvedev o zvižducima zbog izjave o Novaku: Vreme u kojem ne možete da kažete šta mislite

Ruski teniser Danil Medvedev osvrnuo se na komentar o Novaku Đokoviću na Australijan openu, zbog kojeg je dobio zvižduke od tamošnje publike.

"Živimo u vreme kada ne možete da kažete sve što mislite, ali sam ja pokušao da budem iskren", kazao je Rus.

Medvedev je odmah posle pobede u četvrtfinalu Australijan opena rekao da se zapitao šta bi Novak uradio, kada je gubio sa 0:2 u setovima od Feliksa Ože-Alijasima.

"To mi se isplatilo jer sam i dalje mlad. Moram da uzimam ono što mogu od najboljih. I Rafa i Rodžer su to uradili mnogo puta, ali sam protiv Novaka igrao mnogo više. Kada sam ja dolazio na najviši nivo, Rafa i Rodžer su već bili često povređeni, pa sam protiv Novaka više igrao i trenirao sa njim. Video sam kako je Đoković igrao protiv (Stefanosa) Cicipasa i (Lorenca) Muzetija na Rolan Garosu prošle godine, na primer."

"Kada sam u trećem setu imao nula samopouzdanja pitao sam se šta bi najbolji igrači na svetu uradili? Među njima sam, ali sam i dalje veoma mlad i baš daleko po pitanju grend slem titula. Tokom svih mečeva, kada bih malo padao, govorio sam sebi: 'Samo budi kao Novak. Pokaži mu da si bolji'. To ne može da funkcioniše svaki put, on je sada imao meč loptu i ja sam tada pogodio dobar prvi servis, ali se to neće uvek dešavati", objasnio je Medvedev.

Drugi teniser planete se osvrnuo i na zvižduke publike na pomen Novakovog imena. Zvižduke koji su se promenili u poklike kada je pomenuo Federera i Nadala.

"Zviždali su, da, ali ja kao osoba pokušavam da budem iskren. Ne mogu uvek da kažem sve što želim jer živimo u vreme kada ne možete da kažete sve što mislite. To je bila njihova reakcija. Želeo sam samo da budem iskren i da im kažem kako sam se osećao tokom meča. Publika je bila generalno korektna, možda nije samo na samom početku meča, i za mene i za njega."

Medvedev se osvrnuo i na to šta mu je prolazilo kroz glavu kada je gubio 0:2.

"Razmišljao sam o tome šta će biti ako izgubim, verovatno ću biti već u svlačionici i rezervisati avion za povratak kući. Tada sam odlučio da serviram u stranu. Drugi servis bi bio teži, tada vam ruka malo drhti, ne znate šta da radite, a kod prvog samo opalite po loptici, pa šta bude. Bilo je mnogo teških i bitnih poena, ne samo ta meč lopta, ali mislim da sam to veoma dobro podnosio od trećeg seta", kazao je Rus i dodao:

"Imao sam nula samopouzdanja u prva dva seta. Igrao je nenormalno, bolje nego što sam ikada video od njega i što je igrao protiv mene na treninzima. Bilo je nadrealno, ali nisam ni ja igrao na najvišem nivou, promašivao sam previše. U trećem setu sam imao nula samopouzdanja, ali sam pokušao da se borim."

Jedno od pitanja novinara odnosilo se i na način na koji je Ože-Alijasim stenjao, a na trenutke je delovalo kao da ga Danil imitira.

"Da budem iskren, u životu mislim da je to deo mog karaktera. Kada pričam sa najboljim prijateljem ili ženom, oni se unervoze jer krenem da ih nenamerno imitiram. Jednostavno sam takav. Ako nađem novog prijatelja i često pričam sa njim, počeću malo da ga oponašam, a on će se pitati šta se dešava. To sigurno nisam radio namerno, ali mislim da je on dosta intenzivno stenjao, pa sam ja želeo da stenjem kada sam se borio da preživim. O tome tada nisam razmišljao, ali sada kada razmislim malo bolje, mislim da se to desilo."

Medvedev će se u noći između četvrtka i petka u polufinalu sastati sa Stefanosom Cicipasom.

"Sigurno neću krenuti da igram jednoručni bekhend (kao Cicipas). Sigurno neću ni da stenjem kao svoj protivnik u svakom meču, mislim da se to samo sada desilo nesvesno", našalio se Medvedev i nastavio:

"Nikad nisam doživeo ovo. Igrao sam neke duge mečeve, ali nikada da igram baš preko četiri sata, a sada će već ponoć, i da dva dana kasnije imam još jedan meč... Videćemo, oni najbolji su uspevali ovo da urade, tako da ako želim da budem deo te grupe, iako sam još daleko od njih, moram da dam sve od sebe da se oporavim što je bolje moguće za meč sa Stefanosom i da to uradim. On je sjajan igrač i morate da budete na najvišem nivou kako biste ga pobedili."

Ukoliko Rus na kraju trijumfuje i osvoji Australijan open, postaće prvi teniser u istoriji koji je nakon prvog grend slema u karijeri odmah na narednom podigao novi trofej.

"Nisam to znao. Iznenadiću se ako niko to nikada nije uradio. Imam još dva meča, to je veliki izazov za mene. Na Ju-Es openu sam dobio mnogo samopouzdanja, ali pred sobom imam mnogo teških protivnika. Moraću da nastavim da se borim i da pobedim i u naredna dva meča, a ako to uspem – ispisaću istoriju", zaključio je Medvedev.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво