Читај ми!

Brojni teniseri pružili podršku Novaku Đokoviću

Sudski proces najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću nikoga nije ostavio ravnodušnim, a u medijima su se pojavile izjave brojnih aktuelnih i nekadašnjih tenisera i sportista. Veliki broj njih mu je pružio bezrezervnu podršku, dok su se pojavili i slučajevi koji opravdavaju postupke australijskih vlasti.

Nekadašnji teniser, a kasnije i direktor Australijan opena, Pol Meknami pružio je Đokoviću podršku kolumnom u Ejdžu, jedanom od najuticajnijjih medija u Melburnu, istakavši da je „"sramota što Novaka privode".

"Đoković nije antivakser, kako se uveliko priča. Otvoreno je rekao da njegova deca primaju razne vakcine. Velikodušno je donirao milione dolata bolnicama i borcima protiv kovida u Srbiji, Španiji i Italiji. Platio je besplatne vakcinacije na dva ATP i jednom VTA turniru u svom Beogradu, kako bi igrači(ce) i treneri mogli da prime potrebne doze. Ko je to znao? Podsećam da vodi računa o ishrani, a na osnovu sopstvenog iskustva sa alergijama, želi da se poslednji pita o tome šta mu ulazi u telo. Ko može da krivi 'broj jedana' u globalnom sportu. Na kraju krajeva, to je njegov izbor", naveo je, između ostalog, Maknami, nekadašnji dvostruki odvajač prvog grend slema u sezoni.

Aktuelna šampionka u ženskoj konkurenciji Naomi Osakom, koja se našla na udaru medija prošle godine na Rolan Garosu kada je odlučila da ne daje izjave posle mečeva, a kasnije se i povuka sa turnira, istakla je ovo izuzetno tužna situacija.

"Mislim da je ovo nesrećna situacija. On je sjajan igrač i pomalo je tužno da ga neki pamte na ovaj način. Ali isto tako mislim da to nije do nas igrača, nego na vladi Australije kako će odlučiti o svemu. Znam kako je biti u situaciji gde stalno pričaju o tebi, gde vidiš komentare drugih igrača. To nije baš najbolji osećaj, ali pokušavate da ostanete pozitivni.", rekla je Osaka.

Jedan od Đokovićevih najvećih konkurenata nemački teniser Aleksandar Zverev rekao je da srpski teniser ne bi ni dolazio u Australiju da je znao da ne može da igra i istakao da je bez obzira na sve za njega Novak jedan od najboljih svih vremena.

"Ne znam kako navijači razmišljaju. Što se mene tiče, on je jedan od najvećih sportista ikada. Osvojio je 20 Grend slemova, ima najviše nedelja na prvom mestu, osvojio je najviše Mastersa. On je jedan od najboljih sportista ikada, nema sumnje. Ovo nije dobra situacija za njega. Ali, ne možemo zbog toga da dovodimo u pitanje to da je jedan od najboljih svih vremena", rekao je Nemac.

Ruski teniser Danil Medvedev upitao je šta je pravi razlog za ukidanje vize.

"Hajde da vidimo šta će biti sa tim. Sutra ćemo znati nešto više, jer je definitivno bilo različitih odluka poslednjih nekoliko sedmica. Želim da kažem povodom te situacije u Australiji da su to njihova pravila, ali iz onoga što ja znam je to da ako mu je odobreno izuzeće da bude u ovoj zemlji i radi šta želi, onda treba i da igra. Ako izuzeće nije validno ili nešto drugo nije po pravilima, onda svaka zemlja ima pravo da ti zabrani ulazak", rekao je Medvedev na konferenciji za medije u Melburnu.

Mnogi su rezignirani zbog ovakve situacije pa su poput nekada najbolje teniserke sveta, Belgijanke Žastin Enan, istakli da je u ovom momentu, u kontekstu svih previranja, jedino ispravno rešenje za Đokovića da ne nastupa u Melburnu.

Britanski teniser Endi Mari jedan je od prvih igrača koji je komentarisao ponovno ukidanje vize Novaku Đokoviću.

"Nije dobra situacija, neću da počnem da šutiram Novaka dok je na zemlji. Mislim i rekao sam pre neki dan, ova situacija nije dobra ni za koga. Moj stav je da bih želeo da ohrabrim ljude da se vakcinišu, ali verujem da bi trebalo da sami donose odluke.", rekao je Mari.

U manjini su i oni koji nisu pružali podršku Đokoviću poput večitog rivala Rafaela Nadala.

"Novak Đoković je jedan od najboljih igrača u istoriji sporta, bez ikakve sumnje. Ipak, Australijan open je važniji od jednog igrača, bio taj igrač Đoković, Federer ili Nadal. Mislim da će ovogodišnji Australijan open biti dobar sa ili bez Novaka", izjavio je španski teniser.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара