Читај ми!

Đoković vraćen u hotelski pritvor, konačna odluka između subote i nedelje

Održano je pripremno ročište na Saveznim sudom Australije gde su usaglašeni detalji oko suđenja koje će biti održano u subotu od 23.30 po srednjeevropskom vremenu. Na njemu će biti doneta konačna odluka hoće li tamošnje vlasti deportovati najbojeg tenisera sveta Novaka Đokovića ili će u ponedeljak izaći na teren. Do početka novog suđenja Novak Đoković je ponovo u pritvoru.

Posle nedelju dana dramatičnih događaja, suđenja, pritvora i pobede na prvom suđenju, za najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića jučerašnji dan je počeo novim oduzimanjem vize i vraćanjem u pritvor u hotelu Park.

Na ovaj potez odlučio se Ministar za imigracije u Federalnoj vladi Aleks Houk, koji je tako iskoristio svoje diskreciono pravo, tvrdeći da bi Đokovićevo prisustvo moglo da podstakne raspoloženje protiv vakcinacije.

Advokati prvog tenisera sveta smatraju da ministar Houk nije pokazao nijedan dokaz koji bi potkrepio njegovu konstataciju i da je njegovo ukidanje vize pravno nevažeće.

Zatražili su da konačnu odluku donese tročlano veće sudija, jer takvu odluku više ne bi mogao da poništi ministar za imigracije Aleks Houk ali na to nije pristao državni advokat.

Konačna odluka o deportaciji Novaka Đokovića trebalo bi da bude doneta u noći između subote i nedelje, a zvanično saslušanje zakazano je za večeras od 23.30 po našem vremenu.

Većina medija je izvestila da je Đoković posle pripremnog ročišta ponovo u pritvoru na nepoznatoj lokaciji dok pojedini kao lokaviju navode imigracioni hotel Park u kome je najbolji teniser sveta bio pritvoren tokom protekle nedelje.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво