Читај ми!

Čekajući konačnu odluku o Novakovom boravku u Australiji

Novak Đoković nastavlja pripreme za učešće na Australijen openu, dok mediji širom planete i dalje debatuju o okolnostima njegovog ulaska u zemlju. Štaviše, pojedini novinari u Australiji govore o tome kako tog učešća na prvom Grend slemu sezone neće ni biti, te najavljuju mogućnost njegovog deportovanja.

U sredu je Novak Đoković odradio i treći trening u "Rod Lejver areni" u Melburnu, a trening je prvi put bio otvoren za medije. Na treningu su prisustvovali i zvaničnici Australijan opena.

Najbolji teniser sveta za sparting partnera imao je mladog australijskog igrača Tristana Šulkata, 494. na ATP listi.

Sreda je bio dan u kome je i novinar "L'Ekipa" Frenk Ramela objavio pojedinosti iz intervjua koji je ovaj list uradio sa Đokovićem 18. decembra, kada je Đoković, prema sopstvenom priznanju, znao da je pozitivan na koronavirus.

Istakao je Đoković nije skidao masku, osim u momentu kada je slikan sa peharom uručenim mu od strane ovog lista kao najboljem sportisti sveta u prošloj godini.

Sve ovo se poklopilo sa objavom Đokovića na društvenim mrežama, gde je objasnio pojedinosti svog zaražavanja i svoje kasnije postupke. Iz same Australije nije bilo previše vesti o daljim, eventualnim postupcima vlade ove zemlje, osim tvita jednog novinara.

U pitanju je bio Pol Bonđorno, koji je na više neformalan način, pozivajući se na izvore bliske Aleksu Houku, ministru za imigracije, najavio da će Australija u četvrtak ipak deportovati Đokovića. Ma kakvih drugih najava koje bi ovo potkrepilo nije bilo, sa ma koje strane.

Španska policija otvorila je istragu u vezi boravka srpskog tenisera u toj zemlji od 31. decembra do 3. januara, prenose španski mediji.

Kako se navodi, policija je od Vlade Španije dobila nalog da istraži kako je Đoković ušao u tu državu. On je u tom periodu bio u Marbelji, odakle je otišao za Dubai, a zatim i u Melburn.

U Španiju trenutno mogu da uđu samo državljani Srbije koji su vakcinisani, pa Španci moraju da istraže kako je onda Đoković ušao u tu zemlju, preneo je španski radio Kadena Kope.

Takođe, u Španiju može da uđe i neko ko ima medicinsko izuzeće i sada će Španci istražiti da li ga je Đoković dobio.

Australijen open počinje 17. januara, a na njemu Đoković namerava da osvoji desetu titulu u Melburnu, odnosno 21. grend slem titulu, čime bi prestigao Rafaela Nadala i Rodžera Federara, koji sada, kao i Đoković, imaju po 20 titula na najvećim svetskim teniskim turnirima.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи