Читај ми!

Brnabić: Nadam se da će konačna odluka o Novaku biti uskoro doneta

Premijerka Srbije Ana Brnabić u intervjuu za britansku agenciju Rojters rekla je da nije ni optimista ni pesimista kada je reč o tome hoće li najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću biti dozvoljeno da igra na Australijan openu, ali je naglasila da se nada da će konačna odluka uskoro biti doneta.

Brnabić je rekla da neizvesnost u pogledu donošenja konačne odluke nije dobra ni za jednu stranu.

"Nadam se da će konačna odluka uskoro biti objavljena. Neizvesnost nije dobra ni za jednu zainteresovanu stranu, ni za Đokovića ni za Australijan open", rekla je Brnabić.

Brnabić je naglasila da nije ni optimistična ni pesimistična po pitanju toga hoće li Đokoviću biti dopušteno da ostane u Australiji, gde bi trebalo da se takmiči za rekordnu 21. grend slem titulu.

Na pitanje da li je Đoković prisustvovao događaju koji je 17. decembra ogranizaovao Teniski savez Beograda, iako je dan ranije, 16. decembra, bio pozitivan na koronavirus, Brnabić je rekla da je Đoković "očigledno prekršio pravila" ako je znao rezultat testa pre nego što je otišao na taj događaj.

Ona je, međutim, naglasila da je potrebno dodatno pojašnjenje.

"Ne znam kada je dobio rezultat testa, kada ga je pročitao", navela je Brnabić.

Brnabić, koja je razgovarala u ponedeljak uveče sa australijskim premijerom Skotom Morisonom, rekla je da je Vlada Srbije spremna da pruži garancije da će Đoković poštovati lokalne propise dok je u Australiji.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво