Читај ми!

Udovičić za RTS: Novaku će ovo biti podstrek i motivacija više

Ministar sporta Vanja Udovičić rekao je za RTS da Novak Đoković kao sportista broj jedan na celom svetu, ne samo teniser broj jedan - nije zaslužio tretman šta god da je uradio na način koji mu je pružen u Australiji. Verujem da će ovo njemu biti motiv još više, istakao je Udovičić.

Ceo svet danima prati šta se dešava u Australiji. Od prvog trenutka Vlada Srbije je bila uključena u ono što se dešavalo Novaku Đokoviću.

Gostujući u Beogradskoj hronici RTS-a, ministar sporta Vanja Udovičić rekao je da iz ove perspektive možemo da kažemo da je dosta nekih odluka i stvari politizovano u vezi sa događajima u Australiji.

Prema njegovim rečima, Novak kao apsolutni sportista broj jedan na celom svetu, ne samo teniser broj jedan, nije zaslužio tretman šta god da je uradio na način na koji mu je pružen u Australiji.

"Neko pogreši ili ne, ali odnos prema čoveku koji je globalni idol sveta ili dela sveta nije način da se tako ophodite - tako prenosite lošu sliku gostoprimstva", kaže Udovičić.

S druge strane je, kako kaže, dosta duplih aršina koji ukazuju da je s jedne strane sve politizovano.

"A svako s naše strane je pokušao u direktnoj komunikaciji sa njim, porodicom sa vlatima u Australiji, ambasadom, međunarodnim sportskim organizacijama - da utičemo, od starta je bilo - hajde da promenimo uslove u kojima se nalazi Novak, da ima sva tri obroka jer mu je bio ukinut ručak u jednom trenutku", kaže Udovičić.

Kada ste u najtežem odsluživanju kazne imate pravo na tri obroka, neke situacije su bile netipične i loše, ukazao je ministar sporta.

Novak je na terenu

Udovičić kaže da je ovo ozbiljan stres, u današnje vreme komunikacije su dostupne i Novak je pokazao bezbroj puta do sada i uzima se kao primer u sportskom svetu kao sportista koji ima izvanrendu mentalnu snagu i pobeđuje svoje protivnike na taj način - strani državljani kada pričaju o Novaku ne pričaju samo o njegovim sportskim rezultatima već i o njegovoj mentalnoj snazi.

Kada ste zatvoreni toliko, kada vas psihički na određeni način pritiskaju to utiče na vaše stanje i sagledavanje neke budućnosti. Novak je pokazao bezbroj puta da je šampion i da ima mentalnu snagu, podvukao je Udovičić.

Odgovarajući na pitanje šta će biti sutra, Udovičić kaže da smo na pola puta da pobedimo da Novak igra i da nastupa na AO, ali podseća da je sutra odluka jednog čoveka - a sud je već doneo odluku, što je kontradiktorno.

"Verujem da će ovo njemu biti motiv još više, uvažavajući našu srpsku mentalnu snagu i prkos koji imamo koji se dokazao u svetu sporta, verujem da će ovo njemu i timu biti podstrek više i motivacija više", zaključio je ministar Udovičić.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво