I češka teniserka Voračova u izolaciji kao Đoković

Češkoj teniserki koja je zvezda dublova Renati Voračovoj osporena je viza za ulazak u Australiju po istom osnovu kao Novaku Đokoviću i smeštena je u isti hotel. Još je neizvesno hoće li i ona uložiti žalbu ili će biti deportovana, pišu tamošnji mediji.

Renatu Voraćovu, koja je već igrala na pripremnom turniru u Melburnu, australijske granične snaga su privele i smestile je u hotel Park u Karltonu gde se već nalazi Novak Đoković u izolaciji.

Veruje se da je Voračova ušla u Australiju prošlog meseca uz izuzeće od vakcine koje je odobrila teniska asocijacija Australije jer je nedavno obolela i oporavila se od kovida, ali su joj viza i odobrenje sada osporeni.

Iskusna, 38-godišnja teniserka, osvojila je 11 VTA titula u dublu u svojoj karijeri i do sada najbolji plasman na listi je 29. mesto na svetu u 2017. godini.

Njen najbolji rezultat na grend slemu bio je polufinale Vimbldona 2017, ali nikada nije prošla drugo kolo u Melburn parku.

Medijska kampanja o Australijan openu bazirana na obaveznoj vakcinaciji, Đokoviću i njegovom odbijanju da govori o svom zdravstvenom stanju bila je dominantna među teniserima poslednjih nekoliko meseci i ulazi u finalnu fazu.

Čini se, ipak, da se preteralo jer se i u tamošnjim medijima i na društvenim mrežama sve češće pojavljuju komentari da je ovakvo ponašanje organizatora turnira, saveznih vlasti i političara "neprimereno i šokantno loše".

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво