Читај ми!

Novak je u dobrom stanju, lično će se oglasiti o pritvoru

Novak Đoković je u dobrom stanju, potvrdili su iz Asocijacije profesionalnih tenisera (PTPA), čiji je on osnivač. Đoković je poručio da će, kada sam odluči, lično podeliti činjenice o pritvoru, navodi se u saopštenju PTPA.

Đoković se nalazi u izbegličkom hotelu u Melburnu gde čeka ponedeljak i odluku Federalnog okružnog i porodičnog suda, pošto mu je ukinuta viza za Australiju i naloženo mu je da napusti zemlju.

Novak je posle cele noći provedene na ispitivanju na aerodromu ostao bez vize jer, kako su australijske vlasti saopštile, nije predao adekvatne dokaze za izuzeće od obavezne vakcinacije. Odlukom suda, ročište na kojem će biti razmatrana deportacija pomereno je za ponedeljak.

"Asocijacija profesionalnih tenisera (PTPA) pomno prati situaciju oko pritvora u kojoj se nalazi Novak Đoković zbog australijskih vlasti", ističe se u saopštenju.

"PTPA je u bliskom kontaktu sa Đokovićem, njegovom porodicom, savetnicima, zvaničnicima vlade i čelnicima Australijan opena. Đoković nam je potvrdio da je dobro, a takođe je zatražio da mu dopustimo da on lično podeli činjenice u vezi s pritvorom, kada on to odluči."

Iz organizacije su istakli da, bez obzira na sve okolnosti, igračima koji imaju dozvolu, treba omogućiti da se takmiče.

"S punim poštovanjem prema svima koji imaju svoj pogled na vakcinaciju, vakcinisanima i nevakcinisanima (onima kojima je odobreno medicinsko izuzeće) trebalo bi da bude dozvoljeno da se slobodno takmiče. Nastavićemo da podržavamo naše članove, naše igrače."

"Na pravoslavni Božić srećni smo što smo imali šansu da komuniciramo s njim. Nastavićemo da pratimo njegovo zdravstveno stanje i bezbednost. Nadamo se da ćemo ga uskoro videti na terenu", zaključuje se u saopštenju.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво