Читај ми!

Bubanj za RTS: Neko na Novaku skuplja političke poene

Teniski trener Goran Bubanj i novinar Stefan Popović, koji je decenijama živeo u Melburnu, prokomentarisali su za RTS trenutnu situaciju u kojoj se nalazi najbolji teniser sveta Novak Đoković kojem je onemogućen ulazak u Australiju i trenutno se nalazi u u karantinu u hotelu za smeštaj tražilaca azila čekajući sudsku odluku.

Iz sata u sat pratile su se izjave australijskih političara, organizatora turnira, tenisera, navijača i očekivao se dolazak Novaka Đokovića u državu Viktorija, odnosno u Melburn. Posle izolacije na aerodromu, kada je bio i bez mobilnog telefona, 9 sati čekanja, negde oko 23 sata po našem vremenu, Australija je poništila Novakovu vizu i zabranila ulazak najboljeg tenisera sveta u zemlju.

„Novak je najbolji sportista sveta i ovo što se događa je potpuno nestvarno. Bilo je bojkota raznih sportskih događaja ali da se na ovakav način sprečava sportista, to ne." Rekao je Bubanj.

Jedina šansa da Novak ne bude deportovan u Srbiju je sud, pa su njegovi advokati uložili žalbu. Trenutno, Đoković je u karantinu u hotelu za smeštaj tražilaca azila, a ročište je pomereno za ponedeljak.

„Onog momenta kada je premijer Australije počeo da dje izjave bilo je jasno da tu neko skuplja političke poene na Novaku, jer sve stvari su se rešile pre njegovog dolaska . Niko ne pominje činjenicu da Novak nije jedini izuzetak , čak 23 igrača su dobila izuzeže a sada je samo on izuzet.", konstatovao je Bubanj.

Istaknuto je da su federalne vlasti odobrile ulazak Đokoviću ali su vlasti Viktorije to osporile i sve ukazuje na političke spekulacije.

Novinar Stefan Popović, koji je decenijama živeo u Melburnu i ovih dana je na "vrućoj liniji" sa svojim prijateljima i rodbinom u Australiji istakao je da naša zajednica pruža veliku podršku Novaku Đokoviću.

I sami Austrijanci su iznenađeni i imaju podenjene reakcije zbog nedoslednošti njihove vlasti.

Govoreći o situaciji u kojoj se Đoković nalazi već nedeljama, a posebno uproteklom danu, Goran Bubanj je istakao da je to izuzetno teška situacija koja sigurno ima posledice i na njegovu formu, tim pre što u hotelu nema uslova za redovne treninge ali da očekuje da će najbolji teniser i to prevladati.
 

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво