Читај ми!

Đoković protiv Zvereva, bitka za finale u Torinu

Novak Đoković igra protiv Nemca Aleksandra Zvereva meč polufinala završnog ATP turnira u Torinu. Meč je na programu u subotu od 21.00. U prvom polufinalu od 14.00 sastaju se Danil Medvedev i Kasper Rud.

Novak je već primio pehar namenjen prvoplasiranom na kraju godine, rekordni sedmi put u karijeri. Ima priliku da po šesti put osvoji i završni ATP turnir i tako se na večnoj listi izjednači sa Rodžerom Federerom koji je prvi na toj listi, i na taj veličanstven način zaokruži rekordnu sezonu.

Pretposlednja prepreka u Torinu je stari znanac i veliki rival Nemac Aleksandar Zverev. Obojica sa puno motiva ulaze u ovaj meč. Favorit je, naravno, prvi teniser sveta - Novak Đoković, ali to mora da dokaže na terenu. 

Novak je ubedljivo stigao do prvog mesta u grupu uz sve tri pobede. Prvo je nadigrao Ruda sa 2:0, potom je bio bolji i od Rubljova, takođe 2:0, da bi u meču bez takmičarskog značaja nadigrao i "rezervistu" Britanca Kamerona Norija, koji je na turnir uskočio posle prvog kola umesto povređenog Grka Stefanosa Cicipasa.

S druge strane Zverev je na putu do polufinala u prvom kolu pobedio Beretinija, tačnije Italijan je posle prvog seta morao da preda meč zbog povrede. U drugom kolu izgubio od Medvedeva - 2:1. Treće kolo donelo mu je pobedu protiv Hurkača od 2:0.

Prvi i treći teniser sveta do sada su odigrali deset mečeva. Naš as je uspešniji slavio je sedam puta. Ove godine čak četiri puta su ukrstili rekete. Novak je slavio tri puta.

Zverev je pobedio u polufinalu Olimpijski igara u Tokiju - 1:6, 6:3, 6:1. Đoković se revanširao u polufinalu Ju-Es opena - 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2.

Pred nama je novi spetakularan meč ova dva rivala, kakvi su bili svi ove sezone. Uživali smo u velikoj borbi dva teniska velikana. Puno trčanja, "nemogućih" poteza, emocija, grešaka i svega onoga što tenis čini privlačnim za publiku.

Duel Novaka Đokovića i Aleksadra Zvereva igra se u subotu od 21.00, tok meča pratite na našem portalu.

Parovi polufinala ATP finala:
14.00
Medvedev - Rud
21.00 Đoković - Zverev

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи