Читај ми!

Rud nakon preokreta do pobede nad Rubljovom i plasmana u polufinale

Norvežanin Kasper Rud savladao Rusa Andreja Rubljova sa 2:1 (2:6, 7:5, 7:6) u meču trećeg kola Zelene grupe i plasirao se u polufinale završnog ATP turnira u Torinu. U borbi za finale igraće sa još jednim Rusom – Danilom Medvedovom.

Uzbudljiv meč u Torinu odigrali su Rubljov i Rud. Ulog je bio veliki, pobednik je obezbedio plasman u polufinale. Iako je Rus lako dobio prvi set, Rud se nije predavao, dobio je drugi. U odlučujućem setu vodila se velika borba za svaki poen, a rešen je u taj-brejku. Više koncentracije imao je Rud i na kraju stigao do zaslužene pobede.

U prvom setu Rubljov je ekspesno, uz dva brejka, stigao do 5:1, potom je rutinski priveo set kraju - 6:2.

Nastavak je doneo mnogo bolju igru Norvežanina. Vodila se velika borba na terenu. U trećem gemu Rubljov je stigao do brejka, da bi veću narednom uzvratio Rud. Potom je set ušao u miran period, teniseri su čuvali svoj servis.

Kada se očekivalo da set bude rešen u taj-breku, Rud dolazi do brejka i rešava drugi set sa 7:5. Rubljov nije imao prilike za popravni.

Slična slika i u odlučuućem setu. Ponovo su teniseri sredinom perioda razmenili po jedan brejk. Nastavili su da pritiskaju servis protivnika. Rubljov je u 11. gemu propustio šansu za brejk, pa je odlučujući set rešen u taj-brejku.

Prvi je do mini-brejka stigao Rud i poveo sa 4:2. Rubljov je uspeo da uzvrati, ali je Rud ponovo došao do prednosti i dve set i meč lopte, 6:4. Rus je bio siguran na svoj servis. Snažan servis Ruda, koji tako dolazi do trijufa - 7:5, i plasmana u polufinale završnog ATP turnira.

Sada su poznata oba polufinalna para:
Medvedev - Rud
Đoković - Zverev

Polufinale na programu je u subotu. 

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво