Читај ми!

Trofej najboljeg na kraju godine u Novakovim rukama, rekordni sedmi put

Posle pobede nad Kasperom Rudom, Novaku Đokoviću je uručen trofej za najboljeg igrača na kraju godine, koji je obezbedio na prethodnom turniru. Našem teniseru je ovo rekordna sedma titula.

Još plasmanom u finale mastersa u Parizu, Novak Đoković je obezbedio mesto broj jedan do kraja godine. Ovo je našem teniseru rekordna sedma godina na prvoj poziciji.

Danas mu je uručen trofej posle meča prvog kola završnog ATP turnira i pobede nad Norvežaninom Kasperom Rudom – 7:6, 6:2.

Prethodne godine Novak se izjednačio sa Pitom Samprasom, koji je šest puta bio najbolji na kraju godine, a naš as se sada osamostalio na večnoj rang-listi.

Novak je ovaj trofej osvajao – 2011, 2012, 2014, 2015, 2018, 2020. i 2021. godine.

Na listi se iza Đokovića i Samprasa nalaze Rafael Nadal i Rodžer Federer sa po pet tih trofeja, a u poslednjih 17 godina još je Endi Mari jednom završio godinu kao prvoplasirani.  

"Najteže u našem sportu je završiti godinu kao broj jedan. Treba biti konstantan, uspešan na svim turnirima. Ovo je trofej za moju porodicu, moj tim, zahvalan sam svima", rekao je Đoković nakon što je primio trofej. 

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара