Читај ми!

Novak u Torinu startovao pobedom protiv Ruda, sledeći je Rubljov

Novak Đoković pobedio je Kaspera Ruda 2:0 (7:6, 6:2) u prvom meču Zelene grupe na Završnom mastersu. Najbolji svetski teniser pomalo se mučio u prvom setu, ali je u drugom pokazao zašto je glavni favorit za titulu u Torinu. U drugom meču iste grupe Andrej Rubljov je savladao Stefanosa Cicipasa sa 6:4, 6:4 i zakazao duel sa Novakom u drugom kolu.

Odličnom igrom i sigurnom pobedom Novak Đoković počeo je pohod na sedmi trofej na Završnom turniru, koji se prvi put održava u Torinu - u meču prvog kola savladan je Kasper Rud 7:6, 6:2.

Novak je, čini se, dozirao svoju igru, odnosno pružio onoliko koliko je potrebno da se savlada mladi Norvežanin, koji je pokazao mnogo, naročito u prvom setu.

Rud je prvi došao do brejka, već na startu meča, ali je najbolji teniser sveta brzo uzvratio i prvi deo igre otišao je u taj-brejk.

Posle malo neizvesnosti, Novak pojačava ritam i 13. gem prvog seta dobija rezultatom 7:4.

U drugom setu videli smo pravog Novaka. Servis je bio više nego siguran, udarci snažni i precizni, pa je Rud bio samo statista na terenu.

Dva brejka napravio je Đoković u drugom setu, dobio ga rezultatom 6:2 i ostvario drugi trijumf u isto toliko mečeva protiv Norvežanina, bez izgubljenog seta.

Bio je to 13. uzastopni trijumf Đokovića na startu Završnih turnira, a samo je na debitantskom nastupu izgubio u prvom kolu, od Španca Davida Ferera.

U drugom meču Zelene grupe Andrej Rubljov je savladao Stefanosa Cicipasa sa 2:0 po setovima 6:4, 6:4.

U oba seta Rusu je bio dovoljan po jedan brejk. U oba seta odlučujući je bio peti gem u kome je Rubljov uspeo da oduzme servis protivniku. Meč je trajao nešto više od 90 minuta igre. 

Rus je dominantno rešio meč u svoju korist, a dovoljan je podatak da Cicipas nije uspeo da zapreti, nije osvojio nijednu brejk priliku na meču. 

U sredu u drugom kolu Novak Đoković igra protiv Andreja Rubljova, a Stefanos Cicipas se sastaje sa Kasperom Rudom.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара