Читај ми!

Troicki: Nadamo se tituli u Dejvis Kupu

Selektor muške teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki rekao je da se nada osvajanju titule u Dejvis kupu.

Teniseri Srbije započeli su pripreme u Beogradu na "TC Novak" pred odlazak na finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa.

"Imamo dovoljno vremena do prvog meča. U sredu ću definitivno utvrditi tim i sastav od prvih pet igrača. Novak iz opravdanih razloga nije sa nama, željan je i jedva čeka da nam se priključi i dođe u Austriju iz Torina. Nadamo se da će nam se što kasnije pridružiti", rekao je Troicki.

Ostali momci su veoma motivisani i srećni što su opet na okupu, jer dugo nismo imali prilike da igramo zajedno u Dejvis kupu, istakao je selektor.

"Drago mi je što smo u punom sastavu i nadam se da ćemo se pokazati u naiboljem svetlu i da ćemo i da ćemo napraviti zapažen rezultat. Nadam se tituli, naravno. To je zapažen rezultat", rekao je Troicki .

Finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa biće održan od 25. novembra do 5. decembra 2021. godine u tri grada (Madrid, Insbruk i Torino), a selekcija Srbije smeštena je u grupu F sa Nemačkom i Austrijom, a međusobni mečevi igraće se u Insbruku.

Teniseri: Sa Đokovićem smo jedan od favorita

Teniski reprezentativci Srbije optimistično dočekuju nastup na finalnom turniru Svetske grupe Dejvis kup.

Miomir Kecmanović kaže da će tim biti spreman za ono što ih očekuje u Austriji.

"Oduvek mi je bila želja da igram za Srbiju u Dejvis kupu, igrao sam u Tokiju, nadam se da ću imati priliku da igram u Austriji. U dobroj sam formi, dobro treniram, imamo još vremena da se uigramo i biću spreman kada bude trebalo", rekao je.

Laslo Đere ističe da je atmosfera odlična kao i svaki put.

"Četvrta godina je kako sam u Dejvis kupu. To me raduje, uvek mi je čast da igram za Srbiju. Imali smo solidne sezone, godina je bila teška i puna iskušenja. Malo smo se odmorili, treniraćemo i punom parom ćemo krenuti na Dejvis kup. Verujem u nas, imamo odlične igrače, pogotovo sa Novakom. Sigurno smo jedan od favorita", istakao je Đere.

Dušan Lajović kaže da su svi momci došli sa pozitivnom energijom, iako celokupna sezona "nije bila idealna".

"Mislim da timski duh i posvećenost timu to može lako da preokrene. Novak će nam se pridružiti posle Torina, on donosi novu dimenziju timu. Nadamo se dobrom rezultatu. U grupi smo jakim reprezentacijama, ali s obzirom da im ne igraju najbolji igrači, to je olakšavajuća okolnost za nas. Nadam se da možemo da prođemo te grupe", rekao je Lajović.

Filip Krajinović takođe se raduje okupljanju i ističe da je Srbija sa najboljim teniserom sveta favorit.

"Srećan sam što smo se svi okupili, nažalost bez Novaka, ali svi znamo gde je. Uradićemo sve što je do nas da se spremimo. Igramo sa Austrijom i Nemačkom, koje su bez Tima i Zvereva. Očekuju nas teško mečevi. Sa Novakom mislim da smo favoriti. Iskreno se nadam pobedama", naveo je Krajinović.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво