Zimonjić obećava nove titule

Pobednik Otvorenog prvenstva Engleske u igri dublova srpski teniser Nenad Zimonjić izjavio je u gradskoj Skupštini da mu je titula u Vimbldonu, osvojena u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom, "ostvarenje životnog sna".

"Želja svakog tenisera je da osvoji Vimbldon, jer je to najveći turnir u svetu tenisa. Pre mene, jedini kome je to pošlo za rukom kod nas bio je predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović", rekao je Zimonjić na konferenciji za novinare nakon prijema kod vršioca dužnosti gradonačelnika Beograda Zorana Alimpića, koji mu je čestitao na najvećem uspehu i poželeo još mnogo trofeja u nastavku karijere.

Najbolji dubl igrač Srbije, kome je titula u Vimbldonu 21. u karijeri, istakao je da bi mu bilo izuzetno drago da "neko od nasih igrača " osvoji četvrti godišnji gren slem u Njujorku, kako bi se ove sezone nastavila dominacija srpskog tenisa u svetu.

"Nadam se da će neko od nas osvojiti Otvoreno prvenstvo SAD i tako produžiti niz koji je započeo Novak Đoković osvajanjem prve gren slem titule u Austtraliji, a nastavila Ana Ivanović pobedom na Rolan Garosu", rekao je Zimonjić i istakao da je "budućnost našeg tenisa velika".

Osvajač tri gren slem titule u konkurenciji mešovitih parova i učesnik 19 finala, koji trenutno zauzima četvrtu poziciju na rang listi najboljih dubl tenisera sveta, napomenuo je da bi u nastavku karijere želeo da napreduje za još tri mresta na rang listi, odnosno da uskoro bude na prvoj poziciji, koju trenutno zauzima njegov dubl partner Nestor.

Zimonjić, koga u nastavku sezone čekaju turniri u Torontu i Sinsinatiju, naglasio je da će mu posebna čast biti učešće na Olimpuijskijm igrama u Pekingu u paru sa Đokovićem.

"Ne mogu da garantujem medalju, s obzirom da će turnir biti izuzetno težak. Dolazak su najavili asovi poput Švajcarca Rodžera Federera koji će igrati u paru sa Stanislasom Vavrinkom, kao i Španac Rafael Nadal, Francuzi Anri Klemon i Mihael Ljodra i mnogi drugi", rekao je Zimonjić.

Drugi dubl igrač sveta u paru sa Nestorom podsetio je da mu je do kraja karijere najveći cilj osvajanje titule u Dejvis kupu.

"Imamo fenomenalan tim. Uz Đokovića, Janka Tipsarevića, Dušana Vemića, Iliju Bozoljca, Viktora Troickog i mene mislim da možemo da osvojimo 'salataru' u naredne dve-tri godine", poručio je Zimonjić i dodao da će se truditi "da još dugo traje" u svetskom tenisu.